onsdag 31 mars 2010

Att studera

Jag tycker oftast att det är superkul att plugga, så länge det är ett ämne som intresserar mig. Jag kommer nu att hoppa av en av mina kurser, en kurs som jag inte finner något intresse av. Därmed kan jag lägga fokus på det som verkligen är roligt och intressant, bildbehandling och bildredigering. Jag har nu också skickat in ansökan till två kurser under hösten, en kurs inom bildredigering och en inom fotografi. Trots att jag ska bli mamma igen så hoppas jag att jag tar mig tid att genomföra åtminstone en av kurserna, jag ser det som en hobby och något jag gör för min egen skull. Man kan aldrig få för mycket kunskap och en dag hoppas jag ha nytta av det jag läser.

tisdag 30 mars 2010

Vecka 24

Vecka 24

Kroppen:
Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.

Taget från Familjeliv.se

torsdag 25 mars 2010

Våffeldagen

Idag är det våffeldagen och jag har dagen till ära äntligen köpt ett våffeljärn, Alva måste ju få våfflor på våffeldagen!
bild från ica.se

tisdag 23 mars 2010

Det bästa med att ha barn

Igår fick jag en fråga av en gravid vän, hon väntar sitt första barn och hon undrade "vad är det bästa med att ha barn?"

Jag funderade en stund innan jag svarade henne och den här frågan har jag funderat på sen jag fick den. Vad är det bästa egentligen?

Hon fick inget rakt svar av mig för jag hittade inget, jag tycker att allt är det bästa, även det jobbiga. Jag vill inte ändra på någonting. Jag älskar min vardag (så länge det inte snöar), jag älskar varje dag jag har med Alva, även om hon är på dagis.

Jag älskar inte när hon väcker mig klockan 5 på morgonen genom att nypa mig i näsan men jag älskar att hon gör det, det är ju sån hon är, ett busfrö, en trollunge, tokig och rolig.

Jag älskar att hon har en egen och stark vilja men inte när det resulterar i att hon vägrar ha sina kläder på sig. Då blir jag frustrerad, men jag älskar hennes sätt att vara, alltid, för det är hon.

Jag vänder på frågan och undrar "vad är det sämsta med att ha barn?"

Det kan jag svara på, det är lätt. Det sämsta med att ha barn är att tiden rusar från mig, hon har blivit stor så snabbt. Min lilla bebis på 2665 gram har vuxit till en tjej på ca: 10 kg. Den lilla fina varelsen som mest låg stilla och sov har förvandlats till ett springande yrväder, hur gick det till, när skedde förvandlingen?

Så du min vän, om du läser det här, det bästa med att ha barn är att ha barn, det är fantastiskt och underbart (nästan jämt)!

Usel dag

Vilken usel dag det har varit! Började med att jag började gråta över att det snöade ute, nu igen! Jag orkar inte med mera snö, jag hoppas att nästa vinter blir grön. Sen stängdes vattnet av utan någon förvarning och det värsta av allt, jag har ar inte längre Photoshop i datorn, det fungerar inte efter att jag körde ett program som skulle rensa bort skräp, fungerar inte att installera om och jag får inte den tidigare versionen att fungera heller. Jag behöver en ny dator nu! Blir galen eftersom jag måste ha Photoshop i mina kurser, är lite stressad nu.

Positivt är att jag i alla fall får tillbaka pengar på skatten men de går direkt till den nya vagnen och idag köpte Jimmy en ny bil, nu kommer vi få plats allihopa.

Ska lägga mig nu, snöar det imorgon när jag vaknar drar jag täcket över både Alva och mig, ringer dagis och säger att vi är sjuka tills snön är borta!

God natt!

Märka kläder

Jag har glömt att skriva hur det gick med Alvas regnjacka. Den kom tillbaka. Pappan till pojken med kläderna bredvid Alvas hade tagit hem den så den kom till rätta igen i fredags. Under helgen har jag märkt hennes ytterkläder, väntar nu på nya etiketter som jag ska sy fast i varenda plagg hon har. Ett tips till andra som har barn på dagis och som ska märka kläder, köp inte etiketter att stryka fast, de lossnar efter första tvätten, väldigt irriterande kan jag lova!

måndag 22 mars 2010

Magen vecka 23

Magen växer, här är en dagsfärsk bild från vecka 23 (22+0)

Det är en vild liten krabat i magen, varje kväll kör h*n igång, det sparkas, snurras runt och bökas och jag vet ingen känsla som är härligare, skulle vara att mysa med Alva då förstås. 

Lägger in en bild på mig och min andra lilla vilding också, härliga, tokiga unge, mitt ♥ mitt allt!



Gravidfrukost

Vecka 23 och jag är fortfarande väldigt förtjust i vitt bröd och apelsinjuice, precis som vid förra graviditeten. Idag när jag gick hem från dagis upptäckte jag 20 kr i jackfickan, gick in på affären och köpte småfranska och juice, en himmelskt god frukost tycker jag nu. Tur att jag inte alltid är gravid!


Dags att ta tag i denna dag, kommer dock inte att hinna göra så mycket, prioriterar istället att träffa en vän som jag inte sett sen jag var gravid med Alva, längtar!

lördag 20 mars 2010

Vagnen är beställd!

Idag beställde vi en iCandy pear. Det är den enda syskonvagn som vi faktiskt kan tänka oss.

Britax B-dual har vi bara kunnat se som singelvagn och så tyckte vi inte om den. Den är stor och klumpig och vi vill inte beställa en vagn som vi inte vet hur ser ut som syskonvagn.

Phil & Ted verkar helt värdelös då jag idag fick veta att sitsarna inte går att justera, de har alltså inget ligg eller viloläge. Så den gick bort direkt.

Babyjogger city select är lång som en buss och faller inte oss i smaken.

iCandy är smidig om än lite trögstyrd jämfört med vagnen vi har idag men vi vänjer oss nog. Den är lätt och snygg. Inte stor och klumpig och av de få alternativ som finns idag så är den enligt oss helt klart bäst!

Nu är en punkt på listan avprickad och jag tror att vi kommer bli nöjda.

torsdag 18 mars 2010

Arg så jag kokar

Alvas nya regnjacka som kom med posten igår och som följde med till dagis idag är nu borta! Jag blir galen!

Kan inte folk hålla koll på sina egna saker? Jag tror att det är pappan till pojken som har kläderna bredvid Alva som är den skyldige för den pojkens regnjacka hängde kvar, men den var inte röd som Alvas utan blå med gula ränder. Hur kan man ta fel?

Är inte Alvas jacka tillbaka på måndag vet jag inte vad jag gör, jag är arg att jag kokar. Den var inte billig och hon har inte hunnit använda den en enda gång.

Det är så jävla trist!

onsdag 17 mars 2010

Första fläskläppen och tandläkarbesöket

Alva fick sin första fläskläpp idag. De ringde från dagis på förmiddagen och sa att hon hade ramlat (en annan flicka ramlade på henne) och slagit i munnen, hon verkade må bra men de sa att jag kanske ville kolla med en tandläkare så hon inte fått någon skada på tänderna. Så vi var till tandläkaren, han sa inte så mycket. Det är inte så lätt att få en 1-åring att gapa på kommando så vi vet egentligen inte så mycket mera men hon verkar må bra förutom den stora plutmunnen.

Älskade lilla fina stumpa, det finns inget värre än när ens barn far illa Även om det inte är värre än en fläskläpp.

utan fläskläppen

♥hos tandläkaren, med fläskläpp

Nytt i garderoben

Igår shoppade jag äntligen en vårjacka till Alva, nu när overallsäsongen snart äntligen är över tänkte jag att hon skulle springa runt i den här.
Men det tyckte inte hon. Hon skrek och blev förbannad när jag ville att hon skulle prova den. Hon är bara ett år men vet redan vad hon vill och inte vill ha på sig, bestämda, envisa unge.

Jag hade köpt en annan jacka först på Lindex men när jag kom hem hade posten levererat rabattkuponger på 30% hos just Lindex så jag åkte tllbaka, lämnade tillbaka jackan och köpte en annan dyrare och snyggare men till ungefär samma pris :)

Dessutom hade jag 25% rabatt på kappahl och det kan man ju inte låta förfaras så det blev en kofta också, den däremot älskade hon och skulle sätta på sig direkt. Tur att man lyckas ibland i alla fall.

tisdag 16 mars 2010

Halvnyttig ugnspannkaka

Min fantasi när det kommer till matlagning är numera lika med noll. Varje dag samma fråga:

-Vad ska vi äta idag?
och alltid samma svar:
-Vet inte.

Hur gör man? Hur slipper man det här? Hur gör man för att skriva en matlista och sedan följa den??? Vad kan man laga för god mat snabbt, vi har ont om tid varje vardagskväll, Alva behöver ha maten klar vid 17-tiden, vi kommer hem strax före 16 och hon hatar när man lagar mat!

I alla fall, fantasin idag sträckte sig hela vägen till ugnspannkaka! Jag gjorde en nyttigare variant som blev riktigt god. Här är receptet.

Emmas ugnspannkaka
5 ägg
8 dl mjölk
1½ dl havregryn
3 dl vetemjöl (eller blanda med grahamsmjöl)
1 riven morot (eller 2)
1 äpple
hallon

Vispa ihop ägg, mjölk, havregryn, vetemjöl och moroten.
Häll smeten i en smord långpanna.

Skiva äpplet och sprid ut över smeten, häll på hallon.

Grädda i 225 grader i ca: 30 minuter eller tills pannkakan har fin färg.
Strö eventuellt över lite socker.

Servera gärna med keso!

söndag 14 mars 2010

Ingen aptit

Nu har jag nått en ny fas i graviditeten. Efter att ha kunnat äta i stort sett hur mycket som helst har jag nu knappt någon aptit alls vilket jag med glädje välkomnar. Jag vill inte sluta på 20 kg plus den här gången också. Jag har nu inte ätit sedan lunch och är fortfarande inte hungrig, lunchen gjorde mig proppmätt, bebisen trycker på magsäcken och det känns som att jag inte längre behöver mat.

Jag ska snart äta lite gröt men bara för att jag vet att jag måste få i mig någonting. Mat vill jag absolut inte ha. Hoppas att det fortsätter så här, jag vill inte bli en tjockis igen. Jag har tur som bara blir tjock tillfälligt i alla fall, värk i rygg och knän är inget jag skulle vilja leva med för jämnan men det fick jag känna på under förra graviditeten.

fredag 12 mars 2010

Nya stövlar

Nu har jag handlat regnkläder och stövlar till stumpan så nu kan hon leka bäst hon vill i snöslasket. Fyndade supersöta stövlar för 49 kr! Ska bli kul att se vad Alva säger när hon kommer hem, hon är galen i skor!


Imorgon ska vi hälsa på E och hennes lilla bebis Elvira, ska bli härligt att träffa dom! Ha en trevlig fredagkväll!

torsdag 11 mars 2010

Grymt

Det gick inte bra för min vän och lille Max. Nu är hon mamma till tre små änglar, jag vet att hon inte gillar uttrycket riktigt men jag tror att hennes lilla änglaprinsessa har förenats med sina två prinsar till bröder, de finns där någonstans och de älskar sina föräldrar. En dag, långt fram i tiden,  kommer hela familjen att ses igen...

Tårarna rinner och det känns ofattbart att livet kan vara så grymt.

tisdag 9 mars 2010

Varför är livet så orättvist?

Livet är så orättvist och jag förstår inte varför så mycket olycka ska drabba en och samma människa.

En gammal vän till mig födde en liten flicka den 26 Juni 2009, alldeles för tidigt. Flickan hette Alice och hon klarade sig inte. Samma gamla vän blev sedan gravid igen, med tvillingar den här gången, vi väntade nu barn nästan samtidigt, bara några dagar emellan oss.

Den 1 mars åkte hon in på sjukhuset, igår dog hennes son Eskil, nu vet ingen om hennes andra son, Max, kommer att klara sig. 

Jag kan inget göra för att hjälpa men jag gråter, jag skäller, jag är så arg, arg på denna värld och frågar vad meningen är med detta? Det är ofattbart, det är elakt och fruktansvärt orättvist. Hur mycket sorg kan en människa klara av innan man knäcks totalt?

Jag förstår inte...

Linas historia finns i hennes blogg, livet efter Alice. Gå in och läs, ge henne och Max all styrka ni kan!

iCandy

Nu tror jag vi har hittat "vår" vagn!

Efter att vi kikat på Britaxen och tycker att den är stor och klumpig, och Babyjogern är lång som en buss så har vi idag tittat på iCandy pear.

iCandy pear är en toppenvagn som verkar uppfylla alla mina önskemål, liten, smidig och funkar kanonbra även som singelvagn. Priset är väl det enda jag kan klaga lite på men alla vagnar vi kikat på ligger nästan lika i pris och såna här vagnar finns inte att hitta begagnade ännu.

Vi ska fundera lite till men jag tror inte vi kan hitta en bättre syskonvagn än denna!

måndag 8 mars 2010

Besök hos barnmorskan vecka 21 (20+0)

Jag har varit hos barnmorksan nu på morgonen, fick lyssna på det lilla hjärtat som slog med 145 slag/minut, så underbart att höra.

Mina järndepåer börjar visst minska så nu ska jag börja med järntabletter, det kanske är blodvärdet ändå som gör mig yr ibland, jag hoppas att det blir bättre nu. Fick veta att det inte är någon föräldragrupp när man väntar andra barnet, synd tycker jag, jag vill repetera allt som sades gällande förlossningen. Jag lyssnade inte förra gången, var bara i chock och undrade vad vi hade gett oss in på, jag ville inte föda, jag var livrädd och sen blev det ju snitt så jag vet ingenting egentligen om hur en "normal" förlossning går till.

Hon sa också att mina sammandragningar nog inte är något att oroa sig över, så länge det inte gör ont och även kommer när jag vilar så är det lugnt. Dom kommer ju då och då, även vid vila men det gör inte ont, jag känner bara hur hela magen knyter sig och det är inte skönt. Men det var lika med Alva så det är nog ingen fara.

Nu borde jag plugga men orken är fortfarande borta, tror jag tar en kaffe i solen på balkongen istället, det gäller ju att passa på!

söndag 7 mars 2010

Halvtid!

Nu har halva graviditeten passerat och hälften är kvar, otroligt! Kikade igenom bilder från tiden då Alva låg i magen och skrattade när jag såg att det knappt syntes i vecka 21 att jag var gravid, annat är det nu :)

 
Dessutom var det mitt i sommaren och jag var brun!

Pottan

Jag är så stolt över min prinsessa.

När hon var 8 månader satte vi henne på pottan för första gången. Mest för att den bara stod här hemma, så vi testade och hon levererade, vi har sedan dess fortsatt och det är inte många bajsblöjor vi har bytt sedan dess.

Numera kissar hon också oftast på pottan men självklart händer det att det även kommer i blöjan.

Nästa steg i utvecklingen är nu när hon själv tar av sig pyamasen, sliter av blöjan, går och sätter sig på pottan och kissar!

Duktiga lilla sessa!

lördag 6 mars 2010

Loppis

Idag har vi flängt runt på loppisar men det blev inte så mycket handlat, det är otroligt vad mycket skräp folk säljer!

Hittade i alla fall några brickor, en pajform och ett syskrin. Syskrinet tror jag blir tipptopp med lte färg och nytt tyg!

torsdag 4 mars 2010

Hurtbulle

Jimmy hade med sig ett recept hem från jobbet igår och idag svängde jag ihop ett par limpor, här är receptet.

Hurtbulle

5 dl dinkel- eller vetemjöl
2 dl havregryn
½ dl linfrön
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter
4 dl naturell yoghurt
½ dl lingonsylt
½-1 dl honung

Blanda ihop allt  en bunke, häll smeten i en form och grädda 1 timme i 200 grader.


Jag gjorde dubbel sats och jag täckte formarna med folie efter ca 30-35 minuter för jag tyckte det började bli ganska mycket färg. Dessutom så hade jag inget bikarbonat hemma så jag tog dubbla mängden bakpulver istället.

Uppdatering: Det smakar ljuvligt!

Allt är inte en dans på rosor

Allt är inte enbart kul med att vara gravid. Det är jobbigt emellanåt, riktigt jobbigt och jag har halva tiden kvar! Promenaden fram och tillbaka till dagis på morgonen, som tar totalt ca: 45 minuter känns i kroppen som att springa en mil eller kanske två ungefär.

Varje morgon blir jag yr och tappar all kraft, känner att jag bara måste hem och lägga mig ner NU! Imorse gick jag även förbi Ica på vägen hem och när jag kommit in genom porten kunde jag inte gå upp för trapporna, jag var tvungen att sätta mig  trappan och vila för att inte svimma! Allt blod försvinner från huvudet, armarna domnar bort, ryggen värker och jag vet inte vad det beror på.

Jag är glad att jag bokat in en extra träff med barnmorskan på måndag, hon kanske kan ta lite prover och se om det är nåt som är galet, dessutom hoppas jag få lyssna på lilla hjärtat ♥


Nu måste jag ta tag i skolan, har massor att göra som jag bara skjutit framför mig.

måndag 1 mars 2010

Vecka 20 - Bebisen kan höra mig!

Jag är nu redan i vecka 20 och det innebär att jag kan börja använda min bola som jag köpte när Alva låg  magen. Det är i vecka 20 som bland annat hörseln utvecklas och bebisen kan nu höra och känna igen min röst, fantastiskt.

 Min kula...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...