torsdag 29 juli 2010

Ännu en virkad filt

Snart måste jag väl kanske ge mig men jag älskar ju filtar och jag kan ju byta ut alla köpta filtar vi har mot egenvirkade. Mitt pågående virkprojekt är en variant av denna.
Min variant virkas i ett annat, tunnare garn med jämntjocka ränder i vitt, grått och svart. Den blir riktigt snygg!

tisdag 27 juli 2010

2 dagar sen

Idag är det ingen bra dag alls. Jag känner mig less, trött och bitter. Jag vill inte vara gravid längre, jag vill ha min bebis utanpå magen, jag vill kunna röra mig som jag vill, jag är bitter över att jag gjorde vändningen, annars hade jag haft en två veckors bebis hos mig nu, allt för att jag fått för mig att föda vaginalt, som man ska! Ångrar mig starkt för tillfället.

Jag sitter och är sur över att solen kommit fram igen, jag vill inte svettas mera. Jag dricker en häxblandning bestående av vatten, citron, färsk ingefära, honung och cayennepeppar som sägs kunna köra igång förlossningen. Starkt som satan men vad gör man inte? ricinolja nästa kanske.... Sammandragningarna startade i alla fall direkt av min superdrink så jag hoppas på det här, inget annat har ju fungerat hitills.

Jag ska snart ta bilen och åka och köpa mera garn, hinner kanske virka ännu en fullstor filt innan den här lilla busen behagar komma ut...

Evighetsprojektet är klart

Det var inget evighetsprojekt som jag trodde, det tog 1½ vecka att få klart filten, den är ca: 155x155 cm, precis lagom att mysa under i höst.
Det var svårt att få till bilder som visar helheten.

fredag 23 juli 2010

Inspiration

En bok och en tidning full med inspiration. Jag ska virka och sticka väskor, halsdukar, sockor, filtar, tofflor och en massa annat trevligt nu under hösten.

Magen vecka 40

Det är 2 dagar kvar till beräknad födsel. Jag är i vecka 40, 39+4 för att vara exakt. Jag har förvärkar som blir starkare för varje dag, jag hoppas att de gör nytta. Jag längtar efter bebis, jag ser fram emot förlossningen och känner mig förväntansfull och nyfiken.
Jag är rastlös och har inte riktigt ro att bara sitta hemma och vänta, jag vill hålla mig sysselsatt, igår blev det en vända till Ikea, idag tror jag att jag ska försöka sitta i soffan och virka vidare på evighetsprojektet men det vore skönt att komma ut lite nu när det inte längre är gassande sol och stekhett.

torsdag 22 juli 2010

Engelsk konfekt...

...är lätt att virka. Den här är det första testet jag gjorde, jag ska göra en hel skål full. Jag har virkat tre kvadrater som jag sedan limmat samman med texillim. Lätt som en plätt!

onsdag 21 juli 2010

Senaste virkprojektet

Jag är verkligen virkberoende nu och det senaste projektet är att virka en enda stor mormorsruta av en drös restgarner. Fyndade en påse med yllegarner för 5 kr på senaste loppisen, det plus de nystan jag själv har i mina gömmor ska försvandlas till en mysig höstfilt åt mig själv.

tisdag 20 juli 2010

Armband

Jimmy har fått ett armband virkat till sig, de är snabba och enkla att göra och kan varieras i det oändliga. Jag har även gjort ett till Alva men hon vill inte gärna ha varken halsband eller armband på sig ännu. Mönster finns här.

måndag 19 juli 2010

Nytt loppisfynd

Igår fyndade jag den här yllefilten på loppis, tanken är att den ska fungera som överkast på Alvas säng, 40 kr!


Ett litet hjärta

Jag har virkat ett litet hjärta och gjort en nyckelring av det åt min kära syster som kommer på besök senare idag.
mönstret finns här.

lördag 17 juli 2010

En elefant

En lila elefant till vagnmobilen är nu färdig.
Mönster finns här.


fredag 16 juli 2010

En ny liten familjemedlem...

...i form av en liten grön groda.
Mönstret finns här.
Bebisen väntar vi fortfarande på och humöret börjar svaja ordentligt. Det enda jag vill göra, förutom att föda barn, är att virka och lösa korsord!

onsdag 14 juli 2010

Amigurumi

Nu har jag hittat ett nytt pyssel, att virka amigurumi, dvs. att virka små djur. Planen är att göra en mobil till vagnen med små djur och här det första, en röd liten björn. Ska snart börja med en giraff...


här finns mönstret.

tisdag 13 juli 2010

3 år

Idag är det tre år sedan jag och min fina Jimmy träffades. Det vore ju fint att fira det på förlossningen tycker jag.

Älskar dig min fina sambo och jag beundrar dig som sått ut med mig och två graviditeter under den här tiden! Du och jag för alltid! ♥

måndag 12 juli 2010

Bebisfilt

Nu är bebisfilten klar!
Nu får bebis gärna komma, jag känner mig klar nu, har inga flera projekt på gång, allt är bäddat och klart, skötbordet står redo och vagnen vill invigas.

Vecka 39!!!

Bebis nr. 2 Vecka 38+0

Magen med Alva vecka 38+0, dagen innan hon föddes.

Det är varmt!

I fredags kände jag ett tryck under revbenen igen, klämde längst ner på magen och tyckte inte längre att det kändes som ett huvud. Blev så klart nojjig och efter övertalning från Ella så ringde jag förlossningen. På lördagen fick jag komma in på en koll, den första barnmorskan var osäker på läget, jag fick vänta och vänta tills en läkare kunde kolla med ultraljud och bebisen låg faktiskt kvar som den ska. Inser dock att jag inte kommer kunna slappna av innan bebisen är ute.

Gårdagen spenderades på Björnö i hettan! Det var jobbigt, jag är så känslig för värmen nu. Så länge jag kan bada och svalka av mig är det någorlunda ok men jag svettas och är klibbig precis hela tiden. Bordsfläkten vi har här hemma är fantastisk, den står på hela kvällarna och nätterna.

Jag ska ta bilder på magen idag, jag är nu i vecka 38+0, Alva föddes 38+1, alltså imorgon. Jag grämer mig lite över vändningen när jag tänker på att det här skulle kunna vara över i princip nu. Det känns inte som att bebis är på väg ut de närmsta dagarna tyvärr....

fredag 9 juli 2010

Nytt projekt

Nu har jag ett nytt virkprojekt på gång...

Dockvagn

Min underbara, snälla, fina vän Anna gav Alva (och mig) en gammal dockvagn här om dagen. Suffletten hade en reva i innertyget så efter en del pillande satt ett nytt tyg på plats, prickigt så klart. Även en madrass, kudde och täcke har vi sytt, Alva och jag. Se så fint det blev. Nu är det bara en ny docka som saknas, den kommer i samband med bebisen.

onsdag 7 juli 2010

Virkad nalle

Igår blev Alvas nalle klar. Den ser inte riktigt ut så som den egentligen ska då jag fattade fel av beskrivningen och ökade lite för mycket med maskor men men, Alva gillar den. Det första hon gjorde när hon såg nallen i morse var att ge den en puss ♥


tisdag 6 juli 2010

Spjälsängen

Nu är spjälsängen ihopskruvad och på plats. Pappan fick hjälp av lilla hjälpredan här hemma, hon är så duktig och hjälper till med allt ♥

måndag 5 juli 2010

Sätesbjudning och vändningsförsök - IGEN!

Så blev det ändå en repris på graviditeten med Alva. Idag upptäckte barnmorskan att bebisen vänt sig och hade rumpan neråt. Jag bröt ihop, mest av chock, jag var så säker på att den låg rätt, har inte känt några större rörelser. Jag har känt att något tryckt mot revbenen på höger sida men tänkt att det varit en fot, det var huvudet. I alla fall så ringde jag Jimmy som fick fixa en bil och skynda sig hem från jobbet, jag skulle åka direkt till förlossningen. Som tur var så var Alvas farmor här, jag vet inte vad vi hade gjort utan henne idag.

Vi kom in till förlossningen och innan läkaren hann säga något såg jag på ultraljudet att det var ett huvud under mina revben, så var det bekräftat och allt kändes bara så orättvist! Varför ska det hända oss två gånger?! Frågan då var om jag ville göra ett vändningsförsök eller få en tid nästa vecka för ett kejsarsnitt. Oavsett hur mycket jag vill att den här bebisen ska komma ut nu så vill jag ha en vaginal förlossning, jag vill känna hur det känns att ha värkar, jag vill veta hur det känns att föda barn så jag sa att jag ville göra ett vändningsförsök, direkt. Kunde inte tänka mig att åka hem och fundera, eller att åka tillbaka imorgon för en vändning. Ville inte heller riskera att skippa ett vändningsförsök och sedan fundera på om det hade fungerat... Jag var rädd för alla känslor från förra gången kom tillbaka, det var så hemskt den gången.

Jag fick ett rum, de kopplade på ctg och jag låg i en halvtimme för att se så att bebisen mådde bra, de satte en nål i min hand, vilket jag verkligen avskyr och är rädd för, gav mig brikanyl för att livmodern skulle slappna av, lutade ner mig och läkaren började klämma och försöka få bebisen att vända sig. Den här gången gjorde det inte alls ont, var inte ens speciellt obehagligt. Jag låg där och fokuserade helt på att andas, läkaren var försiktig, tog pauser under tiden, kollade hela tiden med mig att jag mådde bra, kollade att bebisen mådde bra, det tog en stund men till sist så hamnade huvudet där det ska vara!

Bebisen ligger än så länge rätt, jag är helt slut. Det har varit en sjukt jobbig dag där jag gått från att vara bombsäker på en vaginal förlossning, helt kastats omkull och planerat för ett snitt nästa vecka till att nu egentligen inte veta alls. Det finns inga garantier för att bebisen stannar så här men det vanligaste är att den gör det. Jag ska ringa barnmorskan imorgon och be om en tid för koll av läget igen nästa vecka. Vänder den sig igen så är det så, då blir det ett snitt. Jag orkar inte göra en till vändning och alternativet annars är att vända igen när jag är fullgången och sedan direkt sätta igång förlossningen men det vill jag inte. Ett snitt är inget farligt och en av orsakerna till att jag hoppas slippa ett snitt är att jag vill slippa BB, slippa vara ifrån Alva och fast på en BB avdelning. Jag vill komma hem snabbt till min fina underbara familj, som snart består av ännu en liten varelse.

Appropå liten varelse förresten så visade tillväxtultraljudet att bebisen nu ligger på -13%, alltså är den ganska liten. Alva låg på -20%, precis på gränsen för vad som är normalt. Beräkningen säger att bebisen nu väger ca: 2600 gram och ca: 3000 gram vid fullgången tid. Alva vägde 2665 gram när hon föddes så det verkar som att vi får små barn Jimmy och jag vilket känns skönt.

Nu ska jag bara slappna av, mysa med Alva och sova tidigt ikväll, håll tummarna för oss nu!

Nya vagnen

Här är bilder på nya vagnen, Alva gillar den!

Vilken värme!

Vilket väder helgen har bjudit på! Trots att jag är höggravid och smällfet så tycker jag ändå att det varit ganska skönt, så länge jag har haft tillgång till bad så har det varit underbart! Alva som har varit rädd för vatten verkar ha blivit botad och var helt vild ute på Björnö, hon ville bada och gräva i sanden hela tiden. Det är så skönt att se henne så glad och lycklig! Tyvärr så åkte hon på feber i natt, antar att det är en reaktion på 18-månaders sprutan, stackars barn.

Idag är det dags för besök hon barnmorskan igen, sista besöket hoppas jag, det är i alla fall vad jag har sagt till min barnmorska :) Ska fråga henne idag om vad hon tror om storleken på den här bebisen, Alva var ju en liten plutt och jag tror att den här är större. Jag har haft ganska kraftiga förvärkar under fredagen och lördagen och jag hoppas att de gjort lite nytta, längtar verkligen tills det sätter igång och den här lilla krabaten kommer ut!

Vi har hämtat den nya vagnen, bilder kommer så småningom. Jag är toppennöjd i alla fall. Dessutom har jag köpt en ny dator! Äntligen! Det är underbart att ha en fungerande dator att skriva på!

Ha en topenmåndag! Det ska jag ha, har verkligen vaknat på rätt sida idag :)

fredag 2 juli 2010

Namn!

Ja vad ska bebisen heta? Jag har skrivit en ganska lång lista med namn som jag tycker om, det är flera tjejnamn än killnamn. Jag har visat Jimmy listan och bett honom stryka det han absolut inte går med på och skriva dit flera namn om han har några, vi måste ju i alla fall börja fundera seriöst på namn till bebisen. Fick jag ensam bestämma så är tjejnamnet klart, blir det en kille har jag två namn som jag velar mellan, men nu är jag ju inte ensam om beslutet.... Har ni några förslag som passar ihop med Alva?

torsdag 1 juli 2010

Fina fina Alva ♥





Bilderna är tagna hemma hos min mamma under midsommar. Alva var så fin där hon satt på bron och pillade på löjtnanshjärta och funderade.
♥ Älskade älskade unge ♥

Vagnen har kommit!

Idag ringde jag till Babyproffsen i Örebro och äntligen har våran nya vagn kommit! Vi ska hämta den på lördag och det ska bli så kul att få känna och provköra den! Nu kan bebis ta och komma ut så vi kan ta en premiärtur i helgen!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...