måndag 30 augusti 2010

Ingen rast när man är mamma

Just nu pustar jag ut i soffan med en kopp kaffe. Båda barnen sover äntligen men jag slår vad om att någon av dom vaknar alldeles strax.

Det är inte alldeles enkelt att vara tvåbarnsmamma alla dagar inser jag. När Maja ammas kommer Alva på att hon måste på pottan, det har hänt att jag ammat på toaletten medan Alva gör sitt på pottan. Man måste ha ett stort tålamod då Alva ska göra allting själv och blir hysterisk om man försöker hjälpa till att t.ex klä på henne, idag fick hon på sig byxorna alldeles själv, bak och fram dock ♥ Dessutom ska hemmet se ok ut, idag tog det säkert tre timmar att byta lakan i sängen, jag har dessutom bakat bröd! När Alva äter lunch sitter jag samtidigt och gungar på vagnen, oftast när jag ammar läser jag samtidigt en bok för Alva. Att vara mamma till två barn kräver verkligen att man kan göra flera saker samtidigt och det är jag bra på.

Livet med småbarn är ljuvligt men svettigt. Nu ska jag njuta av mitt kaffe, jag hör hur Maja börjar gny i vagnen. Ingen rast, ingen ro...

lördag 28 augusti 2010

Man tager vad man haver...

...när man inte hittar sin napp :)
♥gullhjärtat♥

Chokladbollar

Igår gjorde jag och Alva chokladbollar. Det är mest jag som får göra, hon tycker inte om att bli kladdig om händerna :) Men att äta dom tycker hon om...

fredag 27 augusti 2010

Prinsesspromenad

Idag tog vi en långpromenad, prinsessorna och jag. Det gick jättebra (tack vare mutor) och jag är supernöjd med nya vagnen.
Promenad, från mitt perspektiv.
Bästa mutan när Alva börjar tröttna. Riktigt små och söta russinpaket som dessutom är KRAV märkta!

Fingerfärg!

Idag har Alva fått utlopp för sin kreativitet, hon går i sin mammas fotspår och älskar att rita och måla. Det gillas starkt av mig :)


Nu sover båda barnen men när Alva vaknar ska hon få leka med play-dough lera som jag också gjorde åt henne igår.

Här är förresten recepten på fingerfärg och play-dough leran.

onsdag 25 augusti 2010

Vagnsmobilen

Nu är den klar, inte så avancerad och rolig kanske men jag tycker i alla fall att det är roligare att ha en som jag gjort själv och är ensam om :)

 liggdelen med mobilen

så här hänger djuren, mot Maja

här har jag vänt på mobilen så ni kan se hur djuren ser ut
närbild

tisdag 24 augusti 2010

Dagisstart och BVC-besök igen

Så, nu är Alva på dagis igen. Lämnade henne i regnvädret och jag hoppas hon har roligt i vattenpölarna idag. Lämningen gick bra, hon gnällde till när jag gick men fröken Jenny distraherade henne med allt roligt som finns där ute på gården. Däremot så vaknade Alva klockan 4 imorse så hennes humör kommer nog inte att vara det bästa idag.

Jag och Maja ska snart ner till BVC, dags för vägning igen, hon är stor min lilla bebis, en väldig skillnad mot hur Alva var. Tycker egentligen att det är onödigt att springa där varje vecka, jag vet ju att hon äter, växer och mår bra men idag ska jag träffa vår vanliga BVC sköterska och det känns skönt, har en del som jag vill prata med henne om, så som föräldragrupp. Man blir inte erbjuden det med andra barnet vilket jag tycker är värdelöst. Ska se om hon kan göra nåt åt det :)

Måste i alla fall erkänna att det är skönt att vara ensam hemma med en sovande Maja. Klart jag tycker om att vara med Alva men ibland är det skönt att bara kunna slappna av lite och jag vet ju att hon har det bra på dagis.

onsdag 18 augusti 2010

En snuttig tjej och dagisbesök

De senaste dagarna har Maja legat vid mitt bröst i stort sett hela dagen, hon äter och äter och jag är glad att amningen funkar så mycket bättre än det gjorde med Alva men så fort jag tar bort henne från bröstet så är hon missnöjd och det skär i hjärtat när hon inte mår bra. Vi ska köpa Sempers magdroppar, vi hade dem till Alva och de var bra, hoppas de hjälper Maja också. Jag har som sagt en hungrig och snuttig liten tjej här hemma som växer snabbt, lite mer än 2 veckor gammal och väger nu 4270 gram och är 54,7 cm lång! Ungefär som Alva vid 8 veckor!

Alva har hälsat på på dagis idag, det gick jättebra och hon ville inte gå hem. Jag tror inte att det blir några problem för henne att komma tillbaka till dagis nästa vecka. Tisdag till torsdag, kl. 9-14 är det som gäller för henne och jag tror att det är det bästa för henne, hon lär sig så mycket på dagis, min stora tjej.

Nu sover de i alla fall båda två, jag ska koka en kopp amningste, bra för mjölkproduktionen och bra för en känslig bebismage, kolla på TV och bara njuta av tillvaron.

måndag 16 augusti 2010

Stora snälla Alva ♥

Jag är så otroligt stolt över min stora tjej, hon är så snäll och duktig som storasyster. Hon passar upp och hjälper till hela tiden. Hon räcker oss en ny blöja när vi byter på Maja, kommer med napp och snuttefilt när Maja är ledsen, klappar och pussar på sin lillasyster och hon har dessutom börjat sova hela nätterna i sin egen säng på sitt rum! Än så länge inte ett spår av svartsjuka. Stora snälla Alva ♥

onsdag 11 augusti 2010

Vikten

Nu är jag redo att gå ner mina gravidkilon! Vet inte riktigt hur mycket jag gick upp den här gången, slutade väga mig vid 20 kg + så det kan ha blivit ett par kilon till efter det. I alla fall så är minst 10 av de kilona borta, alltså är det ca: 10 kg kvar att få bort och det vill jag ska gå snabbt!

Idag blev det en långpromenad, försökte hålla ett ganska bra tempo och vi trampade på i minst en timme, det kändes kan jag lova. Jag har knappt rört på mig sedan Alva gick hem på sommarlov från dagis. Känns otroligt skönt att kunna röra sig igen, utan en stor och tung mage, utan att få sammandragningar och flåsa direkt. Nu ska jag promenera i stort sett varje dag tills kroppen är redo för större utmaningar! Längtar efter min vanliga kropp och idag kom en massa nya kläder från H&M med posten, härligt med en ny fräsch höstgarderob i normal storlek.

Problemet är löst!

Jag köpte både skötväskan från Skip Hop och Buggy Buddyn
Perfekt!

tisdag 10 augusti 2010

Stolt storasyster

Snacka om att vara en stolt storasyster!

Problem med skötväska

Jag har ett litet problem med den nya vagnen och det är vart jag ska kunna ha en skötväska. Tidigare har jag hängt en vanlig väska över styret på vagnen, har tyckt att en "riktig" skötväska varit onödigt att köpa då de är så dyra och inte nödvändiga enligt mig men nu finns det inte plats att hänga en väska på styret då man sparkar i den när man går.

Jag hade en tanke om att sy någon form av väska att hänga på kanterna av vagnen med kardborrband, två små väskor så man får med sig ett par blöjor och våtservetter (mer än så tycker jag oftast inte behövs). Men så fick jag tips om denna, Buggy Buddy. Verkar ju smidig och billig.
Sen hittade jag även denna , Skip Hop saddlebag, och det är ju mera av en väska men jag är inte hundra på att den passar på vagnen så nu är jag velig. Den ska gå att fästa lite varstans med kardborrband.
 Hur ska jag göra?

söndag 8 augusti 2010

Komplett

Jag var stolt och överlycklig när jag fick Alva, när jag sedan också fick Maja blev vår lilla familj komplett. Livet är verkligen underbart nu. Jag känner mig hel.

Älskar er mina fina ungar ♥

Majamys ♥
Alvamys när hon var bebis ♥


fredag 6 augusti 2010

En kort uppdatering

Det är mycket nu, dagarna går och allt flyter på jättebra men bloggandet får komma i andra hand ett tag framöver.

Måste säga att Maja är en toppenbebis, hon äter och sover, är vaken några minuter och ligger och tittar på oss en kort stund innan det är dags att äta och sova igen. Alva är en stolt och duktig storasyster. När Maja skriker kommer hon med nappen eller snuttefilten, hon ska hjälpa till att byta blöja, hon klappar lillasyster på huvudet och pussar på henne. Hon är snäll och försiktig och än så länge märks det inte av någon svartsjuka.

Dags för mat igen tycker Maja, jag älskar att vara tvåbarnsmamma! ♥

måndag 2 augusti 2010

Nu är vår fina Maja här <3

Den 2 augusti kl. 01:21, efter 26 timmars kämpande, kom hon äntligen ut till oss. 3762 gram tung och 51 cm lång. Välkommen till världen vår älskade fina, underbara prinsessa!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...