torsdag 30 september 2010

Vagnsmobilen igen

Nu har jag äntligen fixat klart Majas vagnsmobil. Jag har trätt dit träpärlor (snodde några av Alva) för att göra den snyggare och hålla figurerna på plats. Maja gillar den skarpt och jag tycker själv att den blev riktigt fin.

onsdag 29 september 2010

Att trä pärlor på en tråd...

...är inte så lätt. Jag köpte även en burk med träpärlor och resårband till Alva, pärlorna var svåra att trä på då hålen varierade i storlek men hon provade, var envis och lyckades med vissa pärlor. Jag hjälpte henne sedan att bli klar med hennes allra första egengjorda armband! Pysseltjejen!








tisdag 28 september 2010

Pärlplattor

Idag köpte jag en pärlplatta och pärlor till Alva. Pärlorna är lite större än de klassiska, perfekt att börja med tänkte jag. Alva tyckte det var roligt, visst hamnade det pärlor på golvet också och hon tyckte det var kul bara att gräva med händerna i pärlorna och bara sitta och plocka med dom men hon fattade hur man skulle göra, hon petade envist dit pärlorna på piggarna. Hon är lik sin mamma min fina tjej ♥




måndag 27 september 2010

Mina boenden (och sambos) i Västerås

Snart är det dags för flytt igen. Fotografen var här och fotade lägenheten idag, imorgon kommer mäklaren och flytten kommer att ske i november nångång. Det är spännande men faktiskt också lite sorgligt.

Jag har bott i Västerås i nio år, det är här jag har bott när jag blivit vuxen, jag har gjort mycket tokiga, dumma, galna och knäppa saker i den här stan. Många västeråsare har kommit in i mitt liv men väldigt få har fått en plats och blivit kvar. Det är inte många personer jag kommer att sakna men nog finns det vissa som jag tycker otroligt mycket om och dom hoppas jag att finns kvar i mitt liv oavsett vart jag bor, ni finns i mitt hjärta för alltid!

Jag har bott i en hel massa olika lägenheter (med en massa olika killar) under åren i Västerås, först bodde jag på Haga i en liten tvåa tillsammans med killen som lurade hit mig. Vi fixade och grejade en massa med lägenheten och det var så roligt att få göra som jag ville, bla. målade jag en randig vägg i köket som jag fortfarande tycker blev helt grym! Här firade jag en nyårsafton, tillsammans med Ellinor, som slutade i skratt och tårar.

Förhållandet sprack och jag flyttade i hast till ett sunkigt litet råtthål, en studentlägenhet på Malmaberg. Jag skulle bo här tills jag var klar med mina komvuxkurser... Lägenheten hade bara ett enda litet fönster, kokvrå och var vidrig! en bunker!

Jag träffade en ny kille och jag flyttade ganska snabbt ifrån bunkern och istället in hos honom i hans etta på Kristiansborg. Vi hade kul ihop men även det här förhållandet sprack efter ett tag, han är dock en av mina allra bästa vänner idag och jag är så glad att han fortfarande är en del av mitt liv och Alvas bästis ;)

Jag var återigen ute på jakt efter en lägenhet och hittade snabbt en ny etta på Västra stohagen. Där trivdes jag bra, kanske för att jag bodde själv igen och kunde fixa som jag ville men jag minns att jag delade boendet här med små silverfiskar och en stor kroppsbyggare under en period.

Kroppsbyggaren åkte ut och jag träffade en ny kille (igen). Jag var trött på små tillfälliga lägenheter, jag ville ha något mera permanent och vi flyttade tillsammans in i en trea på Östermalm. En jättetrevlig lägenhet och jag tyckte det var så skönt med ytorna! Vi hade stora fönster i vardagsrummet som jag tidigt på våren öppnade upp, la mig mig golvet i bikini och solade :) Men jag flyttade återigen ihop med fel kille. Lägenheten var toppen men killen var inget att ha och tyvärr hade jag inte råd att bo kvar ensam. Jag löste problemet (trodde jag) genom att låta en kompis flytta in. Tyvärr så löste sig inget det blev bara värre. Min så kallade kompis var ingen kompis och jag fick väldigt bråttom att flytta! igen.

Jag flyttade snabbt till en underbar liten etta, också på Östermalm. Huset var från början av 1900-talet, lägenheten var billig, perfekt för mig som i samma veva skulle börja plugga på högskolan. Det första jag gjorde i lägenheten var att måla köksväggen röd, skikande röd! och det var så fint. Huset hade en fin innergård och på kvällarna satt jag ute på en bänk, rökte och pratade i telefon :) Nästan samtidigt som jag flyttade hit träffade jag Jimmy, det gick några månader och han bodde hos mig nästan hela tiden så ganska snart flyttade han in på riktigt. Vi bodde trångt men vi trivdes jättebra. Lägenheten var på 33 kvm, ett kök som knappast kan kallas kök men vi hade fönster åt två håll, högt i tak, en underbar innergård och en massa kärlek. Resultatet av så mycket kärlek blev en oväntad graviditet :) så ännu en gång blev det bråttom att flytta!

Och jag hamnade återigen på Haga, stadsdelen där jag en gång började mitt liv i Västerås, cirkeln blev sluten och nu är det snart över.

Ett nytt liv väntar, ett liv tillsammans med min familj, familjen som blev till i Västerås, ett liv tillsammans med Jimmy, Alva och Maja i ett hus, i Bjursås, i Dalarna. Underbart!

fredag 24 september 2010

På stan med en bebis

Idag tog vi en snabb sväng på stan. Jag var tvungen att köpa overall och skor till Alva och jag kom faktiskt hem med både och men fy sjutton för att gå på stan med en bebis, jag avskyr det!

Det började bra, Maja somnade när jag väntade på bussen men inne på Kappahl vaknade hon, gick till Din sko, där inne började hon skrika. Det gick bra när vi var ute och vagnen rörde sig men så fort jag gick in någonstans eller stannade vagnen gallskrek hon. Ni kan ju tänka er hur bussresan hem gick.

Väl hemma bara flinade skitungen åt mig ;) Känns som att hon tänkte:
-Haha Mamma, jag vann, jag fick som jag ville... :)

Jaja, nästa gång jag måste ner på stan får Jimmy vara hemma med tjejerna, Alva skötte sig dock exemplariskt ♥ Nu hoppas jag bara att både overall och kängor passar för jag vill inte ner på stan och byta....

 Overallen
Höstkänga
Vinterkänga

torsdag 23 september 2010

En nystart!

Nu är allt klart. Jimmy har sagt upp sig, han har fått nytt jobb, mäklaren och en fotograf kommer nästa vecka, lägenheten ska säljas. Vi ska flytta!

Om ca: en månad går flyttlasset från Västerås, vi ska flytta till ett hus i Bjursås. Alla bitar föll smidigt på plats och det blir en nystart för hela vår familj.

Elva år har gått sedan jag lämnade Bjursås, först blev det ett år i Falun, sen ett år i Stockholm och sen nio långa år i Västerås. Mycket har förändrats, jag har förändrats, jag trodde att jag var en storstadstjej men jag hade fel. Jag vill inget hellre än att ha nära till skogen, bo på ett litet ställe där mina barn får en rygg uppväxt. Jag vill ha min familj nära, jag vill bo i ett hus. Nu blir allt verklighet och jag får äntligen komma hem igen, med Jimmy, Alva och Maja!

Jag är lycklig!

onsdag 22 september 2010

Fototriss 109 - Var så god och sitt

Här är mina bilder på veckans tema hos Fototriss.

En övergiven cykel, var så god och sitt på den eller på bänken bredvid.

Var så god och sitt på den här om du vill...

Var så god och sitt och dröj en stund.

Jag ♥ hösten

Tog en promenad efter att jag lämnat Alva på dagis imorse. Jag hade med mig kameran. Vädret är underbart här idag och jag älskar verkligen såna här höstdagar!

måndag 20 september 2010

Bullbak med moster Elin

Vi bakade bullar hemma hos mamma, jag, Alva och Elin. Vi skulle överraska mormor och hon blev så glad. Alva "målade" bullarna och strödde på pärlsocker. Hon älskar att hjälpa till med bak och mat och hon är så duktig, min stora tjej!

söndag 19 september 2010

Dössberget

Idag tog vi, jag, Alva, Maja och min syster Elin, en promenad till Dössberget. Alva älskar att mata kaninerna som finns där och utsikten är underbar.

Maskrosblad till kaninerna
 Hand i hand med moster Elin, på väg till kaninerna med en varsin bukett maskrosblad.
Alva har massor med spring i sina små ben.
Utsikt från Dössberget, Bjursås, Dalarna.
Solsken!

Vi ska åka tillbaka till Västerås imorgon, jag vill inte, jag vill stanna kvar. Jag vill bo här, jag vill att mina barn ska växa upp här. Här finns tryggheten, rötterna, familjen. Här är jag hemma!

torsdag 16 september 2010

Eftermiddagarna hemma hos oss

Så här ser det ut varje eftermiddag efter dagis hemma hos oss, Alva sitter i soffan och ritar, undrar vart hon fått det intresset ifrån ;) älskade unge ♥


Godmorgon!

Här är det morgonmys och frukost i soffan som gäller innan det är dags att gå till dagis. Alva tycker webbkameran är rolig så här bjuder jag på en bild.

Ha en toppendag, det ska vi ha!

onsdag 15 september 2010

Höstmössa

Nu är Alvas nya höstmössa färdig och så här ser den ut. Mönstret finns här. Jag stickade efter den största storleken (50/52) och tycker att den kunde varit lite längre om man som i beskrivningen ska vilka kanten dubbel.

Här är kanten vikt enkel, funkar ju minst lika bra.

Garnet heter Fabel och kommer från Drops design, ett härligt melerat garn i en fin ullblandning. Ska nu ge mig på en likadan mössa till Maja.

tisdag 14 september 2010

Slappardag med Maja

Idag har jag inte gjort just någonting alls förutom att passa på att mysa med Maja nu när Alva är på dagis. Jag är förkyld och inte helt tipptopp så jag tycker jag förtjänade en slappardag.


Snart är det dags att hämta Alva igen, saknar henne varje dag när hon är på dagis men jag tror verkligen att dagis är bra för henne och att hon har jätteroligt där.

måndag 13 september 2010

Sick sack filt

Projektet fortsätter...

Jag har en del kvar, tanken är att den ska bli som en bred sjal kan man säga. En långsmal filt man kan svepa in sig i under kyliga höstkvällar i soffan.

Testa gratis film från Lovefilm

Jag är Buzzador, vilket innebär att man testar produkter och tjänster och informerar och delar med sig till vänner och bekanta. Just nu så testar jag på Lovefilm gratis under en månad och ger alla er andra möjligheten att göra detsamma.

Klicka in er här eller ange presentkoden FILM09 om ni går via Lovefilm.se

Vill du också bli Buzzador och testa produkter och tjänster helt gratis så kan du registrera dig här.

 

söndag 12 september 2010

Höstmössa

Jag håller på att sticka en höstmössa till Alva, ska göra en till Maja sen också. Hittade ett garn i riktiga höstfärger, Fabel från drops design i färgen Texmex. Tanken är att även göra sockor och kanske vantar i samma garn.


Det andra garnet som syns på bilden ska också bli mössor och sockor är det tänkt, färgen heter Fun Lilac.

lördag 11 september 2010

Fina fina Maja

Min fina fina Maja som ler och skrattar åt figurerna ovanför skötbordet ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...