tisdag 30 november 2010

Dörrkrans

Jag och barnen gick ut och letade kvistar och granris idag, jag fick för mig att jag skulle göra en krans till dörren. Här är resultatet.




Massakerade Jimmys avskedsbukett från gamla jobbet, den var vissen och skulle kastas men jag återvann de röda bären. Ståltråd är snyggt tycker jag så det är faktiskt meningen att tråden ska synas...

söndag 28 november 2010

Lussebak

Jag vet att uppdateringen här på bloggen är urusel men tiden räcker inte riktigt till längre med ett hem fortfarande fullt med flyttkartonger, två barn, julstök och allt annat. Men i alla fall så bakade vi lussekatter igår, Alva gjorde även ett par saffranspannkakor eller nåt. Hon åt deg trots att jag sa att hon skulle få ont i magen, det slutade med att började kräkas när vi skulle baka pepparkakor så hennes mormor fick sköta det baket...


Sen blev det myspys framför brasan på kvällen, ber om ursäkt för Jimmys ölburk som också råkade fastna på bilden...

tisdag 23 november 2010

Visdomsord

Från mitt kylskåp <3

onsdag 17 november 2010

Inflyttade

70-tals kakel som jag börjat tycka om :)

Flytten är gjord och vi är nu inflyttade i ett 70-tals hus på en himla massa fler kvm än lägenheten. Vi har kartonger och prylar överallt men jag trivs. Vi är hemma!

fredag 12 november 2010

Hej då Västerås ♥

Så, nu är nästan alla våra saker nedpackade i kartonger, väskor och sopsäckar... Jag har däckat i soffan med ett glas rött framför idol. Imorgon bitti så åker jag, tjejerna och katterna upp till mamma och huset. Sen kommer en lastbil med alla sakerna och Jimmy under dagen.

Det ska bli bra det här även om det känns otroligt konstigt och sorgset just nu.

 en liten del av hallen...

Vi passade på att köpa hem en sista pizza från Misto ikväll, Västerås och kanske Sveriges bästa pizzeria, ett bra och bekvämt avslut efter nio år...

Hej då Västerås ♥
Vi ses!

torsdag 11 november 2010

Klump i magen

Alva hade sin sista dag på dagis idag, hon bjöd på glass. Hon verkade inte lika glad som vanligt när jag hämtade henne idag. I bilen hem frågade jag om hon var ledsen, "mmmm" svarade hon.
Jag vet inte men jag tror hon förstår att hon inte kommer tillbaka, att hon inte kommer träffa sina fröknar och kompisar mera.

Jag är ledsen, sorgsen och nerstämd samtidigt som jag är förväntansfull och jag vet att vi kommer att få det bra.

Nu är det nära, snart är det dags för flytt och jag har en stor tung klump i magen. Det är jobbigt det här.

Kan själv...

Efter ett pottbesök idag frågade jag Alva om jag skulle hjälpa henne med att sätta på sig byxorna, hon svarade neee.

Efter en liten stund kom hon in till mig i vardagsrummet med ett finurligt leende och byxorna på huvudet...


Jag bröt nästan ihop av skratt. Älskade roliga unge ♥
(ber om ursäkt för dålig bildkvalitet, flyttkartonger och röran i bakgrunden)

måndag 8 november 2010

5

Klockan 5 vaknar min lilla solstråle Maja och tycker att det är morgon, jag håller inte riktigt med men vem bryr sig om det, inte Maja i alla fall. Så nu sitter jag här på golvet i vardagsrummet, har precis hällt i mig dagens första balja med kaffe, tittar och lyssnar på gullungen som sitter i babysittern och sjunger och pratar med en mjuk kloss. Hon pratar högt och jag hoppas bara att Alva kan få sova ett par timmar till...

5 är också antalet dagar som återstår till lördagen, då går flytten...

lördag 6 november 2010

Alvas kakfat

Alvas kakfat har fyllts på litegrann. Hennes cupcakes har ni redan sett men nu har hon även en chokladboll, två dammsugare och ett ballerinakex. Bakning pågår kan jag ju tillägga.

torsdag 4 november 2010

Zick-Zack filt

Äntligen är min Zick-Zack filt färdig. Jag utgick ifrån detta mönster från Drops design men har använt garnet Raggi från Järbo garn så antalet maskor stämmer inte med beskrivningen. Man får helt enkelt testa sig fram. Min filt är ca: 100 x 170 cm stor.


Jag avslutade med att virka en kant av fasta maskor runt hela filten.

onsdag 3 november 2010

Decubal

Idag kom äntligen mitt paket från Buzzador med hudkrämer från Decubal.

Decubal är en ny hudvårdsserie speciellt framtagen för personer med torr eller mycket torr och känslig hud. Decubals produkter är utvecklade för att fungera i ett klimat där torr hud är ett vanligt problem.


Decubal Hand cream är en närande och fuktgivande kräm för torra händer. Lanolin och naturliga oljor som kokosolja och avokadoolja vårdar huden och gör händerna mjuka.

Decubal Lips & Dry spots balm är en fet, närande och återfuktande salva för såväl torra läppar som nagelband, armbågar och andra torra partier på kroppen. Salvan innehåller de essentiella oljor som behövs för att återfukta huden, samt lanolin och bivax som skyddar och vårdar huden.

Decubal Face Vital är en extra närande, återuppbyggande och fuktgivande ansiktskräm, speciellt framtagen för torr hud. Ceramider i kombination med naturliga lipider (fettämnen) bygger upp huden, medan vitamin B3 stimulerar hudens nybildning.

Alla Decubals produkter är parfymfria och fria från onödiga tillsatser och kan användas av hela familjen.

Det ska bli jättekul att testa de här produkterna eftersom jag har väldigt torr och känslig hud och har svårt att hitta produkter som jag verkligen gillar. Decubals produkter finns att köpa på apotek och serien innehåller också face wash, body lotion, shower & bath oil, anti-itch gel, body cream, face cream, clinic och intensive.

Vill du också testa produkter helt gratis? Registrera dig hos Buzzador du också!

Babyproffsen är proffsiga

Igår börade jag kika på vår vagn och hur man gör om Majas liggkorg till en sittdel. Hon är stor och liggdelen liten så snart kommer vi att byta till sittdel och ha henne där men med fult liggläge istället. I alla fall så blev jag väldigt fundersam över hur sjutton man skulle omvandla liggdelen då jag trodde att man använde samma tyg, bara gjorde om det på nåt sätt. Tills jag inser att det inte fungerar. Det måste vara ett annat tyg man sätter på själva stommen, ett tyg som vi inte har!


Så jag ringde Babyproffsen i Örebro där vi köpte vagnen i somras, laddade för att behöva bråka över att dom glömt skicka med tyget. Idag ringde de tillbaka till mig och utan att behöva tjafsa alls så skickar dom tyget till mig under veckan! Tack för det Babyproffsen, ni är proffs!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...