måndag 31 januari 2011

Maskroslampa

Jag fick en maskroslampa i 30-års present av snälla lillasyster. Den stora, den är väldigt stor. Sitter i vardagsrummet men är kanske lite för stor för att ha där men jag älskar den, den är så fin och det blir så fina skuggor på väggarna när den lyser. Eventuellt får den flytta upp till sovrummet, där har vi full takhöjd, inget innertak, bara bjälkar, där får den i alla fall plats.

söndag 30 januari 2011

Dymoetiketter

Nu har jag köpt en Dymo och har börjat märka upp en del burkar i köksskåpen. Jag ÄLSKAR verligen dessa etiketter!


lördag 29 januari 2011

Tapeter, tapeter, tapeter...

Nu har jag fått några fler tapetprover, härligt! Frågan är bara vad jag ska göra med dem. De två tapeterna till höger fick jag av syster tillsammans med några skokartonger, undrar vad jag ska fylla alla tapetserade lådor med... spillbitar kanske :)

fredag 28 januari 2011

Inspirationsböcker

Det kom ett paket med posten, det bestod av två böcker. Virka vackert och Pysselsugen. Härligt med lite ny inspiration!


Min solstråle

Igår när jag fotade paprikaplantorna passade jag på att fota Alva också som satt och åt mellanmål. Solen sken in genom fönstret och hon är verkligen solstrålen i mitt liv, fina älskade Alva ♥

torsdag 27 januari 2011

Paprikaplantor



Det som tog sån tid förra året! Nu har nästan alla paprikafrön i köksfönstret börjat gro!




Yoghurtbröd

Slängde ihop ett bröd här om dagen som blev riktigt gott. Här är receptet.

5 dl vetemjöl
5 dl grahamsmjöl
2 dl havregryn
1 dl rågsikt
2 dl rågkross
1 dl vetekli
1 dl sirap
1 tsk salt
5 tsk bikarbonat
1 liter lättyoghurt
torkade aprikoser
solroskärnor
pumpakärnor
linfrön

Blanda ihop alla ingredienser och fördela i två formar.

Grädda i 175 grader i 1 timme.

Täck över formarna med folie och grädda ytterligare 1 timme.


onsdag 26 januari 2011

Retro Camera iPhone app

Jag vill bara tipsa om en kul iPhone app, den heter Retro  Camera och man får en hel del olika effekter direkt när man tar bilden. Här är bara ett exempel.

tisdag 25 januari 2011

Grattis

Så är man tant på riktigt då! Idag fyller jag 30 år, nu är det fullständigt accepterat att sitta klistrad framför på spåret på fredagskvällen och stjärnorna på slottet på lördagarna med en virkning eller stickning och ett glas rött. Det är ok att köpa Hemmets Journal och Allers för de har ju de bästa korsorden. De är helt ok att älska pelargoner, att inte förstå hur man kan vilja/orka ränna på krogen... 
äntligen har jag kommit in i min rätta ålder så 
GRATTIS
till mig!


Tack alla ni som skickar grattishälsningar via sms på Facebook, min telefon plingar hela tiden och det värmer att så många skänker mig en liten tanke idag!

söndag 23 januari 2011

Tapetprover (igen)

Nu har jag beställt tapetprover från måleributiken. Man får en meters prover och de två första är gratis, följande prover kostar 20 kr/st och det är fraktfritt! Det är toppen, man kan göra mycket med tapet.

Det här är några av mina favoriter.

tisdag 18 januari 2011

Ashtangayoga

Nu ikväll har jag tränat ashtangayoga för första gången på tre år, äntligen är jag tillbaka och jag har verkligen saknat det. Ashtanga är en kraftfull form av yoga och vill man veta mera om den yoga formen så rekommenderar jag att läsa Kraften bakom yoga. En jättefin och inspirerande bok.

bilder från boken

Herrbetjänt

Jag brukar slänga mina använda men inte lortiga kläder över en stol bredvid sängen. Det funkar ju men så hittade jag detta idag och blev så förtjust! Stolar kan man hitta billigt på loppis och jag tyckte det här var riktigt roligt, funderar på om det funkar hos oss...

bild från IKEAhackers

söndag 16 januari 2011

Gymnastik

Idag började Alva på gymnastik! Vi hade verkligen superkul hela timmen och jag längtar redan till nästa söndag då det är dags igen!


Imorgon ska även jag komma igång att röra på mig, underbart!

lördag 15 januari 2011

Spetskudde

För ett tag sedan skrev jag om en spetsduk som skulle få ett nytt liv. Här är den igen, nu som en kudde.

Årets första frön

Igår sådde jag årets första frön, paprika. Jag vet att det tar lång tid för paprikafrön att gro så för att få paprikor i sommar är jag nu ute i god tid.

 Bild från förra sommaren.

fredag 14 januari 2011

Dymo

När jag var liten hade jag en Dymoapparat, en sån som stansar bokstäver på ett färgband. Det blir så coola etiketter och nu vill jag ha tag i en sån för att bla. märka upp alla mina fina burkar i skafferiet. Jag började kika på tradera och hann med att lägga några bud men som tur var så vann jag ingen av auktionerna. Jag upptäckte precis att underbara Clas Ohlson säljer såna, för barn! billigare än på tradera dessutom :D

Måste ha!!! Jag ska märka upp ALLT!

torsdag 13 januari 2011

"Nya" lampan

Jag köpte ju en lampfot på loppis i lördags. Nu har jag målat den med vit lackfärg. Skärmen, eller vad man ska kalla det, köpte jag också, den har jag sprayat med vit lackfärg. Jag är riktigt nöjd med resultatet!

 med blixt
 utan blixt

Jag har en till gammal lampskärm som ska slaktas och målas men det får bli i vår när jag kan vara ute och måla.

onsdag 12 januari 2011

Trådrullsförvaring

Hos Emmas husbestyr såg jag det här, ett fint sätt att förvara trådrullar på. Tyvärr hade jag ingen fin glasburk ledig i skåpen så det fick bli en vanlig konserveringsburk men jag hittar säkert en finare glasburk på loppis snart.

loppis - lampfot

I lördags kom jag även hem med denna efter mammas och min loppisrunda. Gräslig nu, men den är under förvandling och kommer snart vara riktigt fin.

måndag 10 januari 2011

Förändring

Jag har länge funderat på att klippa av mig mitt långa hår, det har sträckt sig långt ner på ryggen, jag har fastnat i det när jag rört mig i sängen, Maja har allt för lätt fått tag i det och hon drar hårt :) Men jag har varit kluven för jag trivs i långt hår, jag älskar flätor och jag tycker det är fint men idag ringde jag frisören, fick en tid snabbt och mycket hår åkte av. Det var en rejäl hög med hår på golvet när vi var klara. Nu ikväll tvättade jag håret, lät det självtorka och det lockar sig ganska mycket! Underbart, jag har blivit lockig på gamla dar :D Dessutom har jag lugg igen, jag gillar lugg.

Jag är nöjd!

Nytt liv

Ett annat gammalt loppisfynd är en av många spetsdukar som här är på väg att få ett nytt liv, vad ska det bli?

söndag 9 januari 2011

Loppisfynd

Igår åkte mamma och jag på en lopisrunda, jag var så trött på att vara isolerad inomhus med min brutna fot så jag tryckte ner den i en jympadoja och det gick riktigt bra. Dock så var tårna svartblåa på kvällen... I alla fall, här är en del av det som köptes för bara några kronor på Erikshjälpen i Rättvik och Tulavippan i Gagnef.

 En gammal mjölkkanna för mina stickor och virknålar.
 Gamla plåtaskar för mina knappar och knappnålar.
En till gammal plåtask för mina synålar och säkerhetsnålar.

Jag tycker ju om att ge nytt liv till gamla saker och kom hem med några fler grejer som ska fixas till. Har en del pyssel framför mig, visar upp när det är klart!

fredag 7 januari 2011

Tapetserade en skokartong

Nu ikväll tog jag fram de gamla tapetproverna igen, de har bara blivit liggandes men nu äntligen fixades en skokartong till.


Måste köpa mera skor så jag får lite mera kartonger ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...