tisdag 22 februari 2011

Kom nu våren!

Jag är så trött på denna vinter, så less på kylan och snön och vill bara ha vår. Men den verkar vänta så igår sådde vi tomater, jag och Alva för att få lite vårkänsla. Efter tips från Emma, så sådde vi även ärtskott. Kom nu vår och sommar!

 Maja roade sig själv med en sil under tiden :)

torsdag 17 februari 2011

En pärm för pysselprojekten

De flesta idéer jag har stannar i mitt huvud men en del extra bra pyssel brukar jag ibland skriva ner på lösa blad som jag sedan ofta tappar bort. Men nu har jag en pärm där jag kan samla mina pysselidéer. 
Min pysselpärm!


onsdag 16 februari 2011

Blomfat

Istället för vanliga lerfat till lerkrukorna har jag mest vanliga gamla udda kaffefat. Mycket finare tycker jag och i lördags kom jag hem med tre "nya".

tisdag 15 februari 2011

Min lilla hörna

Så här ser min egna lilla hörna ut här hemma. Så småningom ska jag få ett alldeles eget pysselrum men det är lång till kvar innan det blir verklighet.


måndag 14 februari 2011

Loppistyg

I helgen var jag till Erikshjälpen i Rättvik och kom hem med bland annat detta.


Gillar verkligen mönstret. Det är två små gardiner och jag vet ännu inte vad det ska bli men nåt hittar jag väl på.

Pysselpärm

Igår kom min mamma hit med några gamla pärmar som jag hade bett henne om. Idag gav jag mig på den första. 


Jag glömde fota hur den såg ut innan men här är en bild av baksidan och framsidan var om möjligt ännu fulare med något tryck på.


Här är den helt färdig! Nu ska den fyllas med mina stick- och virkbeskrivningar.


söndag 13 februari 2011

Bröd med pumpakärnor solrosfrön och flingsalt

Idag fick jag ett recept av bästa Ellinor på ett bröd hon tyckte var så gott. Jag skulle baka men hade inte det som behövdes hemma så, som vanligt, improviserade jag och här är mitt recept istället.

2 pkt jäst
3/4 msk salt
1 liter vatten
½ msk kummin
½ msk anis
3/4 dl honung
½ dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
4 dl grahamsmjöl
3 dl havregryn
vetemjöl tills degen har bra konsistens

Jäs till dubbel storlek, baka ut, jäs en stund till.
Pensla med ägg och strö över solrosfrön, pumpakärnor och flingsalt.

Jag bakade både bullar och en limpa. Bullarna gräddade jag i 225 grader, limpan i 200 grader.

lördag 12 februari 2011

Flirtkulor på burk

För länge sen köpte jag en massa flirtkulor i olika färger och storlekar för jag skulle göra en lampskärm, den blev aldrig klar och kulorna har bara blivit liggandes i en låda. Men de är ju ganska fina så idag hamnade de i en stor glasburk i lek- och pysselrummet vi har.

fredag 11 februari 2011

Pelargonfrön

Nu har mina pelargonfrön från rara växter kommit och jag har petat ner dom i jorden. Längtar efter sommaren och en terass full med blommande pelargoner!


Alvas kök

Här hemma har barnen ett lekrum och där inne har Alva sitt kök. Nu har jag fixat "kakel" åt henne av tapet. Jag tapetserade en kartongskiva och fäste sedan kartongen på baksidan av en hylla. Skruvade fast en stång och hängde dit S-krokar också. Nu är köket snyggare och mera användbart. Hoppas hon blir glad :)



Nu ska jag bara virka lite grytlappar, sy kökshanddukar och stolsdynor också :)

torsdag 10 februari 2011

Krassesådd

Idag sådde Alva krassefrön som hon fått av farmor. Jag vill att hon ska ta efter alla mina intressen :) Hon tyckte det var kul i alla fall.



onsdag 9 februari 2011

Bokmärke

Jag och Alva gjorde ett bokmärke också. Vi hjälptes åt för att klippa ut hjärtan ur tapet och limma ihop dom, sen gjorde jag en snodd och sydde en söm runt hjärtat.

tisdag 8 februari 2011

Kylskåpsmagneter

Jag är egentligen inget stort fan av kylskåpsmagneter men som småbarnsmamma med en massa kom-i-håg lappar så är det ganska bra. Dessutom tycker Alva att det är kul att leka med dom. Så när jag såg dessa hos Emmas husbestyr fick jag inspiration till att göra egna tillsammans med Alva, men av tapet så klart.


Vi limmade en bit tapet på kartong. Sedan klippte vi ut fjärilar, en fisk och en blomma. Därefter limmade vi fast en magnet på baksidan. Klart! Superenkelt pyssel. Vi gjorde en grej till också men det visar jag i ett annat inlägg.

måndag 7 februari 2011

Alvas pyssel

Idag efter dagis pysslade Alva och jag. Jag trodde att hon skulle göra ett halsband men istället blev det en fin fönsterprydnad. Hon har gjort den helt själv min lilla pysselfia, undrar vart hon fått det ifrån ;)

Här hänger den i hennes fönster.

söndag 6 februari 2011

Tvättstugan

Inte ens tvättstugan går säker från mig och min Dymo...

Verkligen mitt bästa köp på länge :)

Och varför ska man ha en vanlig vit trist tvättlina när man kan ha en rosa?


Majas dop

Igår döptes våran fina ♥ Hampus Maja Elsa ♥
(Hampus är ett gårdsnamn från min pappas släkt, jag heter Hampus liksom min syster och Alva)

Plask plask...


Stort tack till alla som deltog!

lördag 5 februari 2011

Pussel

Detta bord är ju toppen! Jag tänker att det inte kan vara så svårt att göra ett liknande själv. Såga ut pusselbitar ur en mdfskiva, på med ben, måla och klart! Tänker mig fyra smala ben på varje del så man kan variera storleken på bordet efter behov.

bilden kommer härifrån.

Ja det här ska jag klura vidare på...

Boklåda

Alva har ärvt en drös med Pixiböcker efter mig och min syster. Dessa har förvarats i en gammal rosa plastväska som nu har gått sönder. Så jag fixade till en lagom stor skokartong att förvara böckerna i. Märkte en såklart med dymoetiketter.

fredag 4 februari 2011

Nya pelargoner

I helgen tog jag tag i mina övervintrade pelargoner och väckte liv i dem igen. Jag tror att ganska många har klarat sig faktiskt. Men idag la jag en beställning från rara växter på pelargonfröer som jag ska så, lite nyheter måste jag ha och snart kan man nog köpa sticklingar i butikerna också. Härligt!

Dessa sorter väntar jag på att ska komma med posten.

 Black velvet salmon
 Divas pink meteor
 Orange Ice
Red Ice

Bilderna kommer från rara växter.


Omtapetserad pall

För länge sen så tapetserade jag en pall. Nu "råkade" den pallen hamna ute på altanen efter flytten så efter snö och tö lossnade tapeten men vad gör det när man som jag är beroende av tapeter. Jag tapetserade helt enkelt om den så nu är den prickig.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...