fredag 26 augusti 2011

Hösthjärta

Jag lade mina barn att sova middag, gick ut på gården med en sekatör och samlade ihop lite smått och gott. Tog en bit najtråd, böjde till ett hjärta, band fast mina höstfynd från trädgården med ståltråd och vips, på kanske 20 minuter så hade jag fått en hjärtkrans att hänga på dörren. Nu ser det lite trevligare ut!


Jag har blivit lat med kameran och fotade bara med mobilen....


torsdag 25 augusti 2011

En symaskinslåda...

...behöver inte innehålla en symaskin. Den funkar lika bra som förvaring av garner.





 
Jag hittade den här nere i källaren, tanken är att den ska piffas till så småningom. Ska bara klura ut hur den ska piffas till :)

onsdag 17 augusti 2011

Dagispåsar

Nästa vecka börjar båda tjejerna på dagis. Ett kärt återseende för Alva gissar jag och ett nytt spännande ställe att utforska för Maja :) Nu har jag sytt dagispåsar till båda två. En påse att förvara extrakläder, nappar, snuttisar och annat nödvändigt i.



tisdag 16 augusti 2011

Överdrag till bilbarnstol

Vi skaffade nyligen en andra bil och behövde då också ytterligare två bilstolar till tjejerna. Eftersom jag har världens bästa jobb och världens bästa chefer så fick jag en stol av dem, Tack igen! Dock så var det hål i tyget och ärligt talat, den var ganska ful så jag sydde ett nytt överdrag till den.


Tada! Så gott som ny!

söndag 14 augusti 2011

Auktionsfynd!

Idag åkte jag och mamma på auktion, vi såg en del tyglådor som jag ville ha men jag skulle jobba så jag hade inte tid att stanna. Min snälla mamma däremot åkte tillbaka och ropade in en stor låda överfull av gamla förkläden. Mycket är slitet men väldigt mycket går att använda till det som jag vill använda det till, lapptäcken, kuddar, gosedjur och annat pyssel...

 dessa är hela och i bra skick....
 dessa är slitna och vissa har hål men ska de ändå klippas sönder så gör det ju inget :)

Sen var det några förkläden som jag bara inte kan sätta saxen i. Förkläden är otroligt underskattat. Jag använder det aldrig men nu måste jag börja göra det. Det är faktiskt både snyggt och otroligt smart! Så dessa ska hängas upp i köket och användas!

 Supersnyggt mönster.
 Urgulligt med spets.
 Supersött med fina detaljer.
Ännu ett snyggt mönster.

Allt detta för 150 kronor!
FYND!

lördag 6 augusti 2011

Chokladboll

Maja har fått ännu ett bakverk i stort format. Den här gången en chokladboll.

mera kommer...

torsdag 4 augusti 2011

Svartvinbärssylt

Idag plockade jag av alla svarta vinbär här hemma och kokade lite sylt. I affären hittade jag sylsocker för lättsockrad sylt som jag köpte. Det blir då en bärigare sylt som smakar mycket svarta vinbär. Gott och lite nyttigare!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...