Emma & Alvas variant av Kängus nötdrömmar
100 g smör
100 g socker
75 g muscovadosocker
1 ägg
100 g mjöl
50 g havregryn
2 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
50 g valnötter
Rör ihop smör socker och musvovadosocker i en skål.
Tillsätt ägg.
Blanda mjöl, havregryn, vaniljsocker och bakpulver i en skål.
Hacka nötterna.
Blanda ihop allting.
Klicka ut på en plåt.
In i ugnen, 175 grader tills de ser färdiga ut, ca: 12-15 minuter.
Låt kakorna svalna på plåten.
Orginalreceptet innehåller farin socker istället för muscovadosocker, hasselnötter istället för valnötter, mindre vaniljsocker samt 100 g choklad.
Ser superdupergott ut! Önskar att jag bakade oftare, men tyvärr så skulle det vara jag som åt upp allt också och då skulle allt kämpande mot vågen vara förgäves... :( Får passa på och baka till min födelsedag, då kan jag ju alltid bjuda andra att äta :)
SvaraRadera