100 g rumsvarmt smör
250 g riven mandelmassa
2 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl pressad apelsin
1 citron, rivet skal
1 apelsin, rivet skal
250 g riven mandelmassa
2 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl pressad apelsin
1 citron, rivet skal
1 apelsin, rivet skal
Glasyr:
70 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 msk crème fraiche
1 dl kokosflingor
1 dl tinade tranbär
1 dl florsocker
1 msk crème fraiche
1 dl kokosflingor
1 dl tinade tranbär
Ugnstemperatur:
175 rader
Vispa smöret med elvisp så att det blir riktigt mjukt. Vispa ner övriga ingredienser och fördela smeten i en bakpappersklädd ugnsform, 26x16 cm.
Grädda mitt i ugnen 30-35 minuter. Låt kakan svalna helt.
Vispa smör, florsocker och crème fraiche till en krämig glasyr. Bred över kakan. Strö över kokosflingor och tranbär. Skär i små rutor.
Receptet kommer från Coop.
Ikväll ska jag baka Ädelostcheescake med pepparkaksbotten, återkommer med resultatet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar