torsdag 23 juni 2011

Tjälknöl till midsommar

Här hemma bjuds det på tjälknöl och fransk potatissallad till middag imorgon, midsommarafton. Lite sill dukas förstås också fram men det är ingen favorit hos mig.

Tjälknölen gör jag av en stor älgstek som jag hade i frysen. Den står nu i ugnen på 75 grader och där ska den stå i 10-12 timmar. Den är genomstekt när innertemperaturen är 75 grader. Sen ska den, i fem timmar, ligga i en lag som jag just kokat upp på 1 liter vatten, 1 dl salt, 2 tsk socker, 1 hackad schalottenlök, ½ dl balsamvinäger och färska örter innan den är färdig att ätas.

 Färsk timjan och rosmarin

Härligt med egenodlade örter på balkongen, utanför köket.


 Passade på att plocka en massa blommor idag medan tjejerna sov middag. Nu har jag en riktig midsommar bukett ute på bron.

Trevlig Midsommar önskar jag er alla!

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...