söndag 13 februari 2011

Bröd med pumpakärnor solrosfrön och flingsalt

Idag fick jag ett recept av bästa Ellinor på ett bröd hon tyckte var så gott. Jag skulle baka men hade inte det som behövdes hemma så, som vanligt, improviserade jag och här är mitt recept istället.

2 pkt jäst
3/4 msk salt
1 liter vatten
½ msk kummin
½ msk anis
3/4 dl honung
½ dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
4 dl grahamsmjöl
3 dl havregryn
vetemjöl tills degen har bra konsistens

Jäs till dubbel storlek, baka ut, jäs en stund till.
Pensla med ägg och strö över solrosfrön, pumpakärnor och flingsalt.

Jag bakade både bullar och en limpa. Bullarna gräddade jag i 225 grader, limpan i 200 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...