tisdag 16 mars 2010

Halvnyttig ugnspannkaka

Min fantasi när det kommer till matlagning är numera lika med noll. Varje dag samma fråga:

-Vad ska vi äta idag?
och alltid samma svar:
-Vet inte.

Hur gör man? Hur slipper man det här? Hur gör man för att skriva en matlista och sedan följa den??? Vad kan man laga för god mat snabbt, vi har ont om tid varje vardagskväll, Alva behöver ha maten klar vid 17-tiden, vi kommer hem strax före 16 och hon hatar när man lagar mat!

I alla fall, fantasin idag sträckte sig hela vägen till ugnspannkaka! Jag gjorde en nyttigare variant som blev riktigt god. Här är receptet.

Emmas ugnspannkaka
5 ägg
8 dl mjölk
1½ dl havregryn
3 dl vetemjöl (eller blanda med grahamsmjöl)
1 riven morot (eller 2)
1 äpple
hallon

Vispa ihop ägg, mjölk, havregryn, vetemjöl och moroten.
Häll smeten i en smord långpanna.

Skiva äpplet och sprid ut över smeten, häll på hallon.

Grädda i 225 grader i ca: 30 minuter eller tills pannkakan har fin färg.
Strö eventuellt över lite socker.

Servera gärna med keso!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...