måndag 26 oktober 2009

New york blueberry cheescake

En sån här bakade min älskling i lördags, den är gudomligt god och jag rekomenderar er alla att göra en sån här! Receptet är Leila Lindholms så det kan ju inte bli annat än mumsigt!




Ingredienser:

300 g digestivekex
150 150 g osaltat smör
1 1 dl strösocker
1 1 dl maizena
2 2 tsk vaniljsocker
600 600 g Philadephia
2.5 2.5 dl kesella 10%
3 3 st ägg
1 1 dl vispgrädde
200 200 g vit choklad
1 1 dl frysta blåbär

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.
2. Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret.
3. Packa blandningen hårt en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.
4. Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kesella och philadelphia och vispa krämigt med en elvisp.
5. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning.
6. Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten.
7. Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 40 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.
8. Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.

2 kommentarer:

  1. jag har gjort den och den är underbart god!

    mvh

    erica
    thereisnoplacelikehome.blogg.se

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...