Detta recept utgår jag nästan alltid ifrån när jag bakar. Jag har det som grund men tillsätter alltid något mera till degen, se tipsen nedan.
Frode bröd
1 pkt jäst
1 l kallt vatten
1 msk salt
4 dl havregryn
1 dl vetekli
ca: 2 l vetemjöl
Blanda ut jästen med saltet och en del av vattnet tills jästen löst sig.
Tillsätt resten av vattnet och de andra ingredienserna.
Rör ihop med vetemjöl tills degen släpper kanterna.
Jäs under duk i 2 timmar.
Baka ut till 3 limpor eller ca: 30 bullar.
Jäs 1 timme till.
Grädda limpor i nedre delen av ugnen i 275 grader i 10 minuter, sänk sedan temperaturen till 200 grader och grädda 20 minuter till.
Grädda bullar i 250 grader i ca: 10 minuter.
TIPS!
Tillsätt linfrön, pumpakärnor, solrosfrön och eller russin till degen.
Byt ut en del av vetemjölet mot grahamsmjöl så blir det grövre och godare.
Åh bröd! Bra recept, ska jag testa! =)
SvaraRaderaLänge sedan jag bakde bröd, ska kanske ge ditt recept en chans ; )
SvaraRaderaÅh det här ska jag testa med grahamsmjöl och linfrön. Bra tips!
SvaraRadera