söndag 27 september 2009

Plommonmarmelad

Idag har jag gjort plommonmarmelad, i två omgångar. Första omgången vet jag inte om den stelnade som jag tycker att marmelad ska göra så jag gjorde en omgång till med syltsocker istället.

Här är det superenkla receptet.

Plommonmarmelad
1 kg plommon
6-8 dl socker/syltsocker (jag tog 6 dl socker och det räckte gott)
vatten

Skölj plommonen och lägg en kastrull.
Häll över lite vatten, kanske 1-2 dl.

Koka tills plommonen kokat sönder, rör och mosa med en slev eller en visp och plocka ur kärnorna.

Tllsätt sockret och koka några minuter.

Häll upp i varma burkar och sätt på täta lock.


Hållbarheten på marmeladen vet jag ingenting om. Men syltsocker innehåller koncerveringsmedel så hållbarheten bör bli längre om man använder det.

2 kommentarer:

  1. Tack för receptet! Hur länge håller sig marmeladen förresten? Kram Jenny

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...