fredag 30 april 2010

Gorgonzolabiffar

Det här receptet fick jag av svärmor och vi testade det för några helger sedan, supergoda biffar som absolut kommer att tillagas igen, även Alva gillade dem! Vi serverade biffarna med klyftpotatis och frästa grönsaker.

Carinas biffar med gorgonzolasås

800 g blandfärs (jag hade nötfärs)
1 ägg
1 dl vispgrädda
2 krm salt
2 krm svartpeppar
100 g gorgonzola
4-6 msk smör

Såsen
150 g gorgonzola
2 dl vispgrädde
2 krm svartpeppar

Knäck ägget i en bunke. Tillsätt grädde och kryddor.
Lägg i färsen och blanda ordentligt.
Tillsätt gorgonzolan i bitar och mosa in med en gaffel.
Forma biffar och stek på varje sida i ca: 3 minuter.

Såsen:
Smula ner osten i en kastrull. Tillsätt grädde och svartpeppar och låt osten smälta.

KLART!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...