måndag 30 augusti 2010

Ingen rast när man är mamma

Just nu pustar jag ut i soffan med en kopp kaffe. Båda barnen sover äntligen men jag slår vad om att någon av dom vaknar alldeles strax.

Det är inte alldeles enkelt att vara tvåbarnsmamma alla dagar inser jag. När Maja ammas kommer Alva på att hon måste på pottan, det har hänt att jag ammat på toaletten medan Alva gör sitt på pottan. Man måste ha ett stort tålamod då Alva ska göra allting själv och blir hysterisk om man försöker hjälpa till att t.ex klä på henne, idag fick hon på sig byxorna alldeles själv, bak och fram dock ♥ Dessutom ska hemmet se ok ut, idag tog det säkert tre timmar att byta lakan i sängen, jag har dessutom bakat bröd! När Alva äter lunch sitter jag samtidigt och gungar på vagnen, oftast när jag ammar läser jag samtidigt en bok för Alva. Att vara mamma till två barn kräver verkligen att man kan göra flera saker samtidigt och det är jag bra på.

Livet med småbarn är ljuvligt men svettigt. Nu ska jag njuta av mitt kaffe, jag hör hur Maja börjar gny i vagnen. Ingen rast, ingen ro...

3 kommentarer:

  1. Du är bäst gumman! Kram Ella

    SvaraRadera
  2. Ja *hua* jag känner igen det där =( en gång ammade jag å stekte falukorv på samma gång ingen höjdare. Håller fullt med ingen rast ingen ro med många barn som ska ha sitt vare sig dom är stora eller små =) Det är tur att vi mammor å duktiga på att ha många bollar i luften och göra fler saker samtidigt =))

    SvaraRadera
  3. njut av det ljuvliga, och plocka fram det när det är som jobbigast. Du kommer att klara det, för du är bäst!!! Kram

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...