tisdag 15 juni 2010

Vecka 35 och lite funderingar

Jag inser att det inte är så lång tid kvar nu tills Bebis är här hos oss. Har jag tur kommer h*n om en månad, i värsta fall om två... oavsett så inser jag att jag verkligen borde börja fundera på hur vi ska få plats med kläder osv. Jag har ingen lust att köpa något nytt alls den här gången och kommer inte att köpa något innan bebisen kommit och jag vet vad det är för kön. Jag tar med det lilla vi har som är neutralt till BB sen får vi shoppa när vi kommit hem, det funkade bra förra gången och kommer att funka den här gången också, neutrala kläder är urtrista! Får vi en tjej till har vi massor med tjejiga rosa kläder och får vi en pojke kommer jag att köpa nytt i blått och grönt.

Jag har packat upp en del av de kläder vi har i en byrå i sovrummet, resten vet jag inte vart jag ska trolla bort. Det största problemet jag har just nu är hur vi ska göra med skötbord. Jag vet inte om jag tycker att det är nödvändigt med ett skötbord. Vi hade ett med Alva, ett som vi (självklart) gjorde själva för att inget annat passade. Det står nu i köket och fungerar som en extra förvaring/avlastningsyta vilket är bra. Vi använde skötbordet i kanske 5-6 månader med Alva sen var hon så pass rörlig att det kändes tryggare att lägga henne på golvet/sängen/soffan. Dessutom har vi ingen bra plats att ha skötbordet på, hade varken då eller har det nu.

Klistrar in lite info om vecka 35 från Familjeliv.se.

Kroppen: Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.

1 kommentar:

  1. Kul att det börjag närma sig nu, snart är er väntan över!! Så snabbt det gått (tycker jag som bara "tittat på". Tycker iofs att det gått snabbt att jag redan är i vecka 19 också. Vet inte var tiden tar vägen ;).

    Kram

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...