onsdag 30 juni 2010

Försäkringskassan, jag hatar er!

Tyckte väl att 4500 kr var lite väl lite pengar från försäkringskassan trots att det inte var en hel månad jag kunde begära föräldrapenning för, dessutom gällde det 7 dagar/vecka! Mycket riktigt så måste man kolla specen och dom jä****na har gett mig 180 kr/dag för bebisen, alltså lägstanivå! Dessutom har kundtjänst sommartid och stänger kl. 16. Jag hatar försäkringskassan! Tänk om dom någon gång istället kunde göra fel åt rätt håll....

Nu är jag riktigt arg!

Första abborren, braxen och doppet

Alva och Jimmy fiskade när vi var hemma i Bjursås, jag solade under tiden :) Alva kom springandes till mig med en liten abborre i handen, hennes första fisk! Duktiga tjejen men det första mamma (jag) sa var att hon inte skulle kasta den på mig...


Sen fick hon en brax också men då fick pappa Jimmy hjälpa till för att få upp den :)

Sen blev det saft och mormors bullar i solen!
Alva somnade och jag passade på att bada, kändes nästan som enda chansen den här sommaren.

tisdag 29 juni 2010

Midsommar i Dalarna

Här kommer några bilder från midsommarafton som spenderades på Dössberget i Bjursås, Dalarna.
Alva har på sig en Rättviksdräkt som jag hade när jag var i samma ålder.


måndag 28 juni 2010

Magen vecka 37

Så här stor är den nu, så gott som färdigbakad bebis!

Vecka 37

Vecka 37

Idag ska jag till barnmorskan igen för att kolla läget på bebisen, jag tror inte att den har vänt sig sen sist men jag är inte helt hundra på att den ligger som den ska. Det är en annan barnmorska som ska känna på magen idag och det känns bra att en annan person kommer in i bilden med vad hon tror, är hon det minsta tveksam SKA jag ha ett ultraljud, helst nu i veckan. För övrigt så är jag sjukt less på att vara gravid, fortfarande, jag hoppas för allt i världen att jag slipper gå över tiden, jag har enligt ultraljudet 27 dagar kvar men själv har jag fått för mig att bebis kommer den 15 Juli så då är det "bara" 17 dagar kvar... och jag har inte förberett någonting, vill inte förbereda något heller. Jag vet fortfarande inte hur jag ska göra med skötbord, har ingen lust att skruva ihop spjälsängen för jag tycker den tar stor plats, det kan Jimmy göra när vi kommer hem, jag ska tvätta lite nya kläder idag som jag faktiskt köpte förra veckan då jag insåg att allt vi redan har är långärmat och med långa ben vilket kan vara svettigt för en Julibebis. Tänk hur olika det kan vara mellan graviditeterna. Dessutom har jag glömt om det är något speciellt man måste ha till en bebis, det är det väl inte?

Vi ska till BVC också, skippade ju sprutan sist så Alva ska få den idag, jag hatar verkligen de besöken men de måste ju göras. Sköterskan skulle ta en vikt på henne igen också, är så trött på deras viktnojja, ska kanske ta med bilder på Alva när hon äter glass, eller kanske be dagispersonalen intyga att hon äter bra! Varför ska det vara så svårt att inse att vi alla är olika och att Alva är av den lite mindre storleken, hon är ju inte mager!

torsdag 24 juni 2010

Klle eller tjej - Uppdatering

Tänkte att jag skulle ta och uppdatera listan jag gjorde för vad som känns väldigt länge sen...

1. Titta ner
Enklaste sättet är att bara ta en titt söderöver: Är magen låg väntar du en pojke, är magen hög blir det en tjej.
Falskt! Magen var långt ner med Alva.
Magen är låg, som med Alva.... så vad säger det?

2. Räkna hjärtslag
Nästa gång barnmorskan lyssnar på din bebis hjärtslag så lyssna lite extra nog på vad hon säger. Har bebisen en hjärtfrekvens på 140+ slag per minut är det ett litet flickhjärta som slår. Är hjärtfrekvensen på under 140 slag per minut är det ett killhjärta.
Falskt! Alva låg runt 130-140 varje gång tror jag.
Ligger runt 130-140, som med Alva, vad betyder det?

3. Godisgris?
Har du fått ett omättligt sug efter surt och salt? Då väntar du en pojke. Om du istället bara måste ha glass var och varannan dag så blir det en flicka.
Falskt igen! Surt godis var det jag skulle ha!
Surt godis ska det vara, även den här gången, så enligt mig tyder det på en tjej.
Men inte nu längre, nu är jag nog mera inne på sött... tyder det på kille då alltså eller tjej?

4. Indiansk visdom
Enligt en legend om Maya-indianerna kunde de förutsäga könet på barnet genom moderns ålder. Jämför din ålder det år du blev gravid med årtalet då du blev gravid. Är båda jämna eller udda blir det en flicka, är en jämn och en udda blir det en pojke.
Falskt, jag var 27 år och fick Alva 2008.
Säger att det ska bli en kille den här gången också, var 28 år året 2009, så jag tror på en tjej..

5. Fet och finnig
Får du tillbaka din värsta tonårshy under graviditeten med finnar och fet hud? Då ruvar du på en flicka. Enligt myten så stjäl bebisflickan sin mammas skönhet?
Falskt, inget jag märkte av i alla fall.
Inget jag märkt av, så jag tror en tjej.
Märker fortfarande inte av nåt sånt.

6. Ringlekar
Knyt en tråd i en ring, till exempel din vigselring. Låt ringen hänga framför magen. Om ringen snurrar i en cirkel blir det en pojke, om den pendlar fram och tillbaka gömmer sig en flicka i magen.
Falskt!!!
Har inte testat ännu.

7. Bosatt över toastolen?
Led du av illamående hela första trimestern - eller kanske fortfarande? Då tyder det på att en liten tjej kommer att titta ut. Slapp du morgonillamående lär det bli en kille.
Falskt, mådde inte illa med Alva.
Har mått lite illa men inte så jag spytt... så jag tror tjej men är lite tveksam.

8. Det hänger på benen
Har du tjocka och svullna ben så blir det en pojke. Har du istället tunna och smala ben så blir det en flicka.
Falskt, tjocka och svullna ben fick jag med Alva.
Har inte märkt någon skillnad ännu.
Dom är tjocka för att hela jag är tjock och pga. värmen så jag vet inte....

9. Kolla sängläget
Om du tycker det är skönast att ligga på vänster sida väntar du en pojke, föredrar du höger sida blir det en flicka.
Sant, sov mest på höger sida, men det gör jag alltid...
Som sagt, sover alltid på höger sida, så jag tror tjej.
Ligger på höger sida tills Alva kommer över till våran säng, då blir det vänster sida... säger mig alltså inget.

10. Kinesiska befruktningskalendern
Antik kunskap som sägs kunna förutsäga könet genom att jämföra ditt födelsedatum med datum för befruktningen.
Falskt, kinesiska kalendern sa kille...
Den säger samma sak den här gången så jag tippar på tjej.


Ska bli kul att uppdatera längre fram :)

Ok! Blev ju inte så klok på det här... mycket är lika men vissa saker skiljer sig åt. 
  • Hormonranden har kommit men fick den mycket tidigare med Alva. 
  • Levde på Brämhults apelsinjuice med Alva, det gör jag tack och lov inte nu, (det blev dyrt!). 
  • Magen är nog bredare den här gången men samtidigt så är hela magen större och Alva var ju väldigt liten. 
  • Allt är jobbigare den här gången men det är ju inte så konstigt, jag har ju ett barn att ta hand om redan, jag kan inte slappa som förra gången.
  • Jag verkar gå upp minst lika mycket i vikt. Kul!
Slutsats: Jag har ingen aning om vem som gömmer sig  min mage, jag måste väl vänta ett tag till innan jag får veta.

onsdag 23 juni 2010

Tjock

Jag hatar att vara tjock och är glad att jag bara är det tillfälligt när jag är gravid, men då är jag verkligen tjock också. Jag har nu börjat få värkande knän, antar att de inte pallar med alla extrakilon. Jag flåsar av att gå omkring inne i lägenheten, trapporna upp till lägenheten är verkligen superjobbiga, så jobbiga att jag drar mig för att gå ut, för att det är så drygt när jag ska in.

Jag längtar tills det här är över, tills bebisen är ute och jag kan få tillbaka min vanliga kropp och mitt vanliga liv igen. Jag var ganska förslappad nu mellan graviditeterna men det var för att jag visste att jag snart skulle bli tjock igen. Nu är det annorlunda, jag ska inte ha en tredje än på några år, så snart ska jag ut och springa. Jag längtar verkligen efter att springa. Jag längtar till gymmet och är supersugen på att testa en massa spännande pass. Jag längtar efter yoga, löpbandet, crosstrainern.... Jag längtar efter att gå ner i vikt och målet är att nästa sommar ligga under 60 kg och springa milen på absolut max 55 minuter. Jag ska ligga på stranden med mina två fina barn och känna mig som en riktigt läcker bikinimamma! Längtar!

tisdag 22 juni 2010

Minigolf är bara för töntar

Aldrig någonsin mera ska jag sätta min fot på en minigolfbana. Jag sa säkert samma sak för en herrans massa år sedan då jag senast spelade.

Gubben som har banan kom fram till mig redan vid andra banan och frågade om jag behövde en kurs! Vad tror han? Att jag siktar på att bli proffs? Det enda jag ville var att ha en mysig kväll med Jimmy och Alva, solen sken och jag mådde bra, tills gubben kommer och säger åt mig hur jag ska göra... jag svor och sa att jag inte ville ha nån kurs och att jag aldrig mer skulle komma tillbaka då gick han men min kväll var redan förstörd. Jag började grina, Jimmy blev sur och efter tredje banan gick vi hem.

Det är verkligen sååååååå kul att vara höggravid! Det räcker nu, bebis kom ut!

Vi har i alla fall fina tånaglar min fina Alva och jag ♥

måndag 21 juni 2010

Vecka 36

Så är jag inne i graviditetsvecka 36 och idag var jag hos barnmorskan igen. Allt verkar vara bra där inne och till min lycka så tror hon att bebisen nu ligger med huvudet neråt. Jag är lite osäker men litar ändå på henne. Vi ska till BVC nästa vecka så jag ska smita in till en av de andra barnmorskorna då för att kolla läget en extra gång. Hoppas ändå att jag får ett ultraljud för att vara helt säker men jag litar på det barnmorskorna säger, det är ju deras jobb och med tacke på omständigheterna känns det som att hon inte skulle säga att huvudet är neråt om hon inte var helt säker. Jag har nämligen kommit fram till att jag helt inte tar ett snitt den här gången, här är min lista på fördelar och nackdelar med vaginalförlossning respektive kejsarsnitt.

Vaginal förlossning
+ det mest naturliga och bästa för barnet.
+ om allt går bra får jag åka hem efter 6 timmar.
+ det är något jag vill uppleva i mitt liv.
- man vet aldrig vad som händer, det kan sluta med akutsnitt.
- mormor och farmor bor långt bort, vilket innebär att det kan bli svårt med barnvakt om det blir bråttom.
- jag riskerar att gå över tiden.

Kejsarsnitt
+ jag vet vad det innebär, har gjort det förut vilket är tryggt.
+ jag vet vilken dag bebisen kommer, vi kan fixa barnvakt.
+ jag skulle ev. kunna få ett snyggare ärr.
+ jag vet att jag slipper gå över tiden, bebisen kommer inom tre veckor.
- jag blir kvar på BB i minst 2 dygn.
- jag kommer vara ensam mycket av tiden på BB och BB är tråkigt.
- det kommer vara svårt att ta hand om Alva efter ett snitt, man är inte så rörlig och får inte lyfta.

Självklart finns det bra och dåligt med båda alternativen, bebisen ska ut på ett eller annat sätt och huvudsaken är att bebisen mår bra.

SF-måttet är uppe på 34 cm, en cm större än med Alva. Fosterljuden ligger runt 140 slag/minut och allt annat är också bra. Min barnmorska tror att vi ska få en tjej till, vad tror ni?

onsdag 16 juni 2010

Rabarberfaten i betong är klara

Här är bilder på mina fat. Det svåraste var att pilla bort rabarberbladen från betongen men det gick till slut. De är inte perfekta, jag vet vad jag ska göra annorlunda om jag gör det någon mera gång men ganska vackra blev de i alla fall.

Vagnen är sen.

Vagnen är sen. Eftersom vi ska på dop i Örebro på söndag hade jag hoppats att vagnen skulle ha kommit så vi kunde hämta den i samma veva men icke. Leveransen är sen men han sa nu att den ska komma veckan efter midsommar. Det hoppas jag verkligen för jag vill klämma och känna på den nu!

tisdag 15 juni 2010

Vecka 35 och lite funderingar

Jag inser att det inte är så lång tid kvar nu tills Bebis är här hos oss. Har jag tur kommer h*n om en månad, i värsta fall om två... oavsett så inser jag att jag verkligen borde börja fundera på hur vi ska få plats med kläder osv. Jag har ingen lust att köpa något nytt alls den här gången och kommer inte att köpa något innan bebisen kommit och jag vet vad det är för kön. Jag tar med det lilla vi har som är neutralt till BB sen får vi shoppa när vi kommit hem, det funkade bra förra gången och kommer att funka den här gången också, neutrala kläder är urtrista! Får vi en tjej till har vi massor med tjejiga rosa kläder och får vi en pojke kommer jag att köpa nytt i blått och grönt.

Jag har packat upp en del av de kläder vi har i en byrå i sovrummet, resten vet jag inte vart jag ska trolla bort. Det största problemet jag har just nu är hur vi ska göra med skötbord. Jag vet inte om jag tycker att det är nödvändigt med ett skötbord. Vi hade ett med Alva, ett som vi (självklart) gjorde själva för att inget annat passade. Det står nu i köket och fungerar som en extra förvaring/avlastningsyta vilket är bra. Vi använde skötbordet i kanske 5-6 månader med Alva sen var hon så pass rörlig att det kändes tryggare att lägga henne på golvet/sängen/soffan. Dessutom har vi ingen bra plats att ha skötbordet på, hade varken då eller har det nu.

Klistrar in lite info om vecka 35 från Familjeliv.se.

Kroppen: Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.

Kolmården

Helgen spenderades i Kolmården med övernattning på Vildmarkshotellet. Det var underbart mysigt att komma iväg på en liten minisemester nu innan bebisen kommer. Dock så fick Alva feber på lördag eftermiddag men med ipren i kroppen så gick det ganska bra i alla fall. Hon tyckte det var superkul att kika på alla djuren, spana in Bamse, äta i restaurangen och leka i hotellets lekrum. Vi kommer absolut att åka tillbaka men då ska jag inte vara höggravid.

 Mys på hotellet
Gullfia!
Korvlunch!
På väg till Bamse.
Safari! Det var spännande tyckte Alva.

fredag 11 juni 2010

Rabarberfat i betong

Eftersom jag fick rabarberblad över efter rabarberkakan jag bakade här om dagen så slog jag till och gjorde tre fat i betong, de står på balkongen och brinner nu, ska försöka hålla mig tills ikväll innan jag kikar på hur de blir.


Nu har jag nästan gjort slut på 25 kg betong...

torsdag 10 juni 2010

Jobbig dag idag

Igår var min mamma här och hälsade på, vi käkade lunch nere i hamnen och sprang runt på stan, hade helt enkelt en toppen dag som var jättemysig men det ledde också till foglossning och rejäl smärta lite överallt, trötta och onda ben och en natt med dålig sömn. Så idag har jag varit en supertråkig mamma. Vi har varit inne hela dagen trots fint väder, jag orkar inte lyfta Alva i och ur en gunga, hjälpa henne i klätterställningen i lekparken osv. det gör ont och jag hatar det här, hatar den här sista delen av graviditeten, det var aldrig så här förra gången.

Min underbara mamma köpte en jättefin mamma/amningsklänning till mig som jag spanat på länge. Den tröstar ju lite i alla fall :)


Även Alva blev bortskämd av mormor med två par skor och denna underbara klänning!
Äntligen börjar den här dagen lida mot sitt slut, jag har varit så trött, ledsen, arg och frustrerad idag. Underbara Alva har torkat mina tårar när jag brutit ihop av trötthet och värk, stackars barn. Hon har kramat mig och myst med mig men också gjort mig vansinnig med sitt eviga klättrande och sin outtömliga energi, vi tog faktiskt en tupplur tillsammans på eftermiddagen och det behövdes. Jag hoppas på en bättre dag imorgon, då ska vi packa väskorna för en liten minisemester!

Mormorsflten är klar!

Här är den, mitt mästerverk, den är äntligen färdig och jag är supernöjd, Alva också. Den är ca: 110 x 110 cm stor och tog ganska många timmar att få klar.


onsdag 9 juni 2010

Rabarberkaka

Jag tror att det var min fina mormor som introducerade den här underbara kakan för mig för en massa år sedan. Igår bakade jag och Alva den, hon lade i rabarber och slickade vispar, jag gjorde resten :)

♥Mormors rabarberkaka♥
4 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
Blanda ihop och häll i en liten långpanna.

Strö över ca: 300 g rabarber (jag hade tre korta stjälkar)
100 g smör (hyvla eller ringla över flytande margarin)
ca: ½ pärlsocker

Grädda i 175 grader i ca: 30 minuter.


måndag 7 juni 2010

Repris?

Så har vi varit på BVC, Alva väger lite lite och är väldigt lång men det är inte konstigt med tanke på hur dom bar sig åt... Jaja, hon är pigg och frisk och jag är less på BVC.

Det som stör mig mera är att bebisen i magen nog ligger i säte även denna gång, hur är det möjligt?! Jag har läst på om sätesbjudning och ca: 3% av alla barn ligger i säte, 3%!!! Det är nästan inga alls så varför händer det mig två gånger? Jag kände igår kväll att den nog inte låg kvar med huvudet neråt och fick det bekräftat av barnmorskan idag. Min livmoder har ingen konstig form som annars kan vara orsaken, det dom sa förra gången, efter snittet, var att det inte finns något som säger att nästa barn också lägger sig med rumpan neråt, men så verkar vara fallet.

Det som händer nu är att jag ska på koll igen om två veckor, är barnmorskan då osäker på läget skickar hon mig på ultraljud, jag ska på ultraljud vilket som, jag vägrar att chansa. Visar ultraljudet att bebisen sitter så kommer jag få erbjudande om vändningsförsök. Det vet jag inte om jag vill genomgå en gång till, det var fruktansvärt.

Jag har sagt ända sen jag upptäckte att jag var gravid igen att ett snitt vore skönt, att det inte alls skulle göra mig något men hela tiden har alla sagt till mig "hoppas du får en riktig förlossning nu då" och "den här gången blir det nog som det ska, ska du se..." kommentarer som till en början gjorde mig arg för att det lät som att Alvas förlossning inte var "riktig" att det var fusk, att ett kejsarsnitt är sämre på nåt vis. Men allt eftersom har jag ställt in mig på att föda vaginalt, inser jag nu, att få sätesbjudning bekräftat ännu en gång gör mig lite besviken och ledsen. Jag hoppas att bebisen vänder sig igen men det börjar bli trångt där inne i magen. Hur som helst så kommer bebisen att komma ut och ett kejsarsnitt kan vara underbart, det vet jag. Jag vet att när jag har mitt barn på mitt bröst spelar det ingen roll hur h*n hamnade där, det enda som räknas då är att det är över, h*n är ute och vi kan börja vårt liv tillsammans. Men just nu är jag faktiskt lite sur!

Vecka 34

Så har ännu en vecka gått och jag är nu i graviditetsvecka 34. Jag dricker mitt hallonbladste och bara väntar på att bebisen ska komma. Jag njuter inte av att vara gravid, jag vill inte vara gravid längre, jag vill få tillbaka min kropp, kunna röra mig, springa, jag vill bli smal och jag vill ha min bebis i min famn. Enligt min uträkning så är det "bara" 38 dagar kvar nu.

Idag ska vi till BVC på 18 månaders kontroll av Alva, efter det ska vi till barnmorskan. Det bästa med graviditeten är besöken hos barnmorskan då jag får lyssna på bebisen, allt annat kan jag gott vara utan nu. Jag är stor och tung, vissa dagar känner jag av foglossning och har svårt att röra mig, jag tror jag har fått ischias också som gör att smärta strålar ner i rumpan. Jag vet att jag gnäller men usch, allt är så mycket jobbigare den här gången.

Med Alva var allt nytt, allt var spännande och jag hade stenkoll på allt som skedde i magen. Nu, den här gången trots att jag "bara" gjort allt en gång tidigare, så känner jag som en expert, en veteran på området och jag vill bara att det ska vara över. Visst är det härligt med en bebis som sparkar i magen men jag lovar, det är härligare att ha en bebis som sparkar utanför magen.

Från familjeliv.se
Vecka 34
Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.

söndag 6 juni 2010

Balkongpyssel

Istället för hyllor spände jag upp najtråd mellan två skruvar, här kan jag hänga upp vaser, krukor mm allt eftersom behov uppstår.




Jag har även gjort en ampel av hönsnät, najtråd, ståltråd och kedja, inte den vackraste jag sett men helt ok och nästan så som jag ville ha den.


Hjärtskålen fick prydas med tre prästkragar.


Nu ska jag sy ihop min mormorsfilt!

lördag 5 juni 2010

Hjärtskål i betong

Jag vet, ni kanske har lessnat på mitt betongpyssel men jag har blivit helt fast och här kommer ännu ett mästerverk gjort på kursen.





Vet inte vad jag ska ha i den men kanske en blomma, kanske godis, kanske nåt annat...

Sykorg

Minns ni att jag var på loppis för ganska länge sen och köpte en sykorg? Här är den i alla fall nu, ommålad och med ett nytt tyg.

Skillnad?

fredag 4 juni 2010

Tips på rosévin

Här kommer ett tips på alkoholfritt vin. Det här är toppenbra och jag börjar bli smått beroende. Helt klart det bästa alkoholfria vinet jag smakat hittills.


Skål av en virkad duk

Jag har gjort en skål av en liten virkad duk som jag köpte på loppis för 1 kr.
Alva kan ha sina hårspännen eller nåt i den.


Gör så här:
Dränk in duken i trälim.
Lägg duken över en skål eller något annat passande som du har som form, plasta in formen med glad pack först!
Låt torka.
Smeta på mera lim med pensel eller svamp.
Torka.
KLART!

torsdag 3 juni 2010

Min underbara unge ♥

Alva riktigt njöt ute på balkongen idag, mitt fina lilla busfrö!

Hallonbladste

I måndags började jag dricka mitt hallonbladste, det är riktigt gott och jag försöker få i mig minst två koppar om dagen. Det sägs stärka livmodern och bidra till en lättare förlossning, men också att kunna sätta igång förlossningen. Man kan också dricka det efter förlossningen för att påskynda att livmodern drar ihop sig. Jag hoppas att allt stämmer och att det funkar för mig, vill inte vara gravid en enda dag längre än nödvändigt den här gången, jag har mentalt ställt in mig på att föda den 15 Juli, det vore perfekt!

Havrekakor

Jag och Alva har bakat havrekakor. Superlätta att göra och de passar nog fint på kakfatet...


Havrekakor

200 g smör
4 msk strösocker
1½ dl havregryn
3 dl vetemjöl

Blanda ihop, rulla till bollar och lägg på en plåt.
Grädda i 200 grader i ca: 10 minuter.

Betongskål

Den här skålen gjorde jag också förra veckan på kursen. Jag använde flätade korgar som formar så skålen har ett flätat mönster.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...