måndag 8 mars 2010

Besök hos barnmorskan vecka 21 (20+0)

Jag har varit hos barnmorksan nu på morgonen, fick lyssna på det lilla hjärtat som slog med 145 slag/minut, så underbart att höra.

Mina järndepåer börjar visst minska så nu ska jag börja med järntabletter, det kanske är blodvärdet ändå som gör mig yr ibland, jag hoppas att det blir bättre nu. Fick veta att det inte är någon föräldragrupp när man väntar andra barnet, synd tycker jag, jag vill repetera allt som sades gällande förlossningen. Jag lyssnade inte förra gången, var bara i chock och undrade vad vi hade gett oss in på, jag ville inte föda, jag var livrädd och sen blev det ju snitt så jag vet ingenting egentligen om hur en "normal" förlossning går till.

Hon sa också att mina sammandragningar nog inte är något att oroa sig över, så länge det inte gör ont och även kommer när jag vilar så är det lugnt. Dom kommer ju då och då, även vid vila men det gör inte ont, jag känner bara hur hela magen knyter sig och det är inte skönt. Men det var lika med Alva så det är nog ingen fara.

Nu borde jag plugga men orken är fortfarande borta, tror jag tar en kaffe i solen på balkongen istället, det gäller ju att passa på!

4 kommentarer:

 1. Malvas mamma8 mars 2010 16:02

  Har en hel förpackning järntabletter hemma i lådan som du kan få. Samt en bok om att föda som du gärna får låna om du vill. Kan du inte få vara med i en förstföderska grupp då?

  SvaraRadera
 2. Hej Emma, jag hamnade på en blogg om en tjej som skriver liten sammanfattning om en syskon vagn ur hennes perspektiv, kanske kan vara intrtessant för dig att läsa! Tänkte på dig när jag såg det! http://jennyn.blogg.se/ =))

  SvaraRadera
 3. Vi gick privat profylaxkurs som tog upp förlossningen på ett väldigt bra och positivt sätt samt profylax övningarna gav trygghet inför förlossningen och min förlossningsrädlsa blev mindre efter kursen. Sen blev det ju snitt...men kursen var bra. Barnmorskepunkten gick vi hos.

  SvaraRadera
 4. Kom att tänka på att jag sett att det finns flera böcker om förlossningrädsla som kommit ut senaste året. Det går också att få komma på samtal vid förlossningsrädsla på specialistmödravården, mvc skriver remiss. Ofta hjälper det att prata om saken. Gudrun Abscals bok "Att föda" är riktigt bra, tror hon skrivit en av de nya böckerna oxå.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...