torsdag 4 mars 2010

Hurtbulle

Jimmy hade med sig ett recept hem från jobbet igår och idag svängde jag ihop ett par limpor, här är receptet.

Hurtbulle

5 dl dinkel- eller vetemjöl
2 dl havregryn
½ dl linfrön
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter
4 dl naturell yoghurt
½ dl lingonsylt
½-1 dl honung

Blanda ihop allt  en bunke, häll smeten i en form och grädda 1 timme i 200 grader.


Jag gjorde dubbel sats och jag täckte formarna med folie efter ca 30-35 minuter för jag tyckte det började bli ganska mycket färg. Dessutom så hade jag inget bikarbonat hemma så jag tog dubbla mängden bakpulver istället.

Uppdatering: Det smakar ljuvligt!

3 kommentarer:

  1. Ja muffins med crumble är supergott! Gjorde det i höstas med äpple och kanel, mmm gott! Tog slut samma dag haha.

    SvaraRadera
  2. Det här lät gott! Kul att se er i dag. Du var så fin med din vackra mage. Ha det gott.

    SvaraRadera
  3. brukar med göra det där, mycket enkeltt o gott:-D

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...